La Orquestra de la Societat Musical d’Alzira cerrará la categoría ‘Salvador Giner’ del IV Concurso Bankia de la Comunitat Valenciana

La Orquestra de la Societat Musical d’Alzira cerrará la categoría ‘Salvador Giner’ del IV Concurso Bankia de Orquestas de la Comunitat Valenciana el sábado 1 de febrero de 2020 en el Auditori del Palau de les Arts de València.

La formación dirigida por Josep Ribes Villalba será la tercera y última en actuar en la sesión del sábado del concurso de orquestas, en la categoría 'Salvador Giner' que arrancará a las 16.30 horas.

El programa que interpretarán será el siguiente:

Simfonia núm. 1 en Re Major D. 82
Franz Schubert (1797 – 1828)
Allegro
Andante
Allegro vivace
(32 minutos)

Anacreón. Simfonia per a Orquestra de Cambra
Francisco Zacarés Fort (1962)
Praeludium
Somniun et nocturna suppressió
Interludium
Postludium
(20 minutos)

Director: Josep Ribes Villalba

 

 

El jurado en esta cuarta edición estará formado por expertos de reconocido prestigio como Enrique García Asensio (presidente), Saül Gómez e Isabel Villanueva (vocales).

Puedes consultar el programa completo del IV Concurso Bankia de Orquestas de la Comunitat Valenciana haciendo click aquí o descargarlo en PDF: Haz click aquí.


ORQUESTRA DE LA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA

L’any 1974 i com a conseqüència de la inquietud existent, i amb el fi de que els estudiants pugueren completar la seua formació es crea l’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira. Es crea com a instrument necessari en l’educació dels alumnes i com a resultat de la política d’implantació en la nostra Societat Musical dels instruments de corda.

Són ja molts els professionals que s’han format en l’orquestra i que col.laboren assíduament amb ella.

La Orquestra està formada per alumnes de l’Escola de Música i que en el seu currículum d’estudis tenen l’oportunitat de participar de la mateixa i compartir faristol amb músics professionals, el que fa que la seua evolució i participació siga mes profitosa. El repertori de l’Orquestra abasta des de la música renaixentista passant per la barroca i clàssica, arribant a la contemporània.

La formació bàsica és l’Orquestra de corda, vent-se ampliada amb instrumentistes de vent i percussió, membres de la Banda Simfònica de la Societat quan el repertori ho exigix.

L’Orquestra realitza concerts en moltes ciutats de la nostra Comunitat, destacant els realitzats a Enguera, Finestrat, Xàbia, Santa Pola, Xàtiva, Jarafuel, València, etc .. També participa en les campanyes organitzades per la Conselleria i per la Diputació de València dins de la campanya del SARC.

Destaca el paper pedagògic que exercix a la nostra ciutat, realitzant nombrosos concerts didàctics dirigits als centres educatius.

L’Orquestra de la Societat Musical d’Alzira, ha tingut com a directors a Francisco Hernández Guirado, Ramon Herrero García i Ángel Crespo García.

En l’actualitat des de 2015 el seu director és Josep Ribes.


JOSEP RIBES VILLALBA

Comença els seus estudis de violí i clarinet a la Societat Musical de Guadassuar, acabant-los al Conservatori Superior de Música de València.

Inicia la seua tasca docent com Professor de clarinet al Conservatori Manuel de Falla de Cadis. I al 1993, amb 23 anys aprova les oposicions al cos de professors de música en la especialitat de violí. Des de l'any 1995 ocupa amb propietat la plaça de professor de violí al Conservatori Professional de Música de València. On en la actualitat segueix la seua llavor en la docència.

Durant 6 anys ha actuat com a violí concerti de la Turia Camerata, actuant a importants auditoris de l'estat espanyol. Col·labora assíduament amb l'Orquestra del Mediterrani, l’Orquestra dels Solistes del Covent Garden, i altres orquestres.

Especialitzat en el món de la música barroca toca amb Capella de Ministrers, Capella Saetabis, i el seu grup, del que es membre fundador, la Dispersione. Grup amb el cual acaba de enregistrar el seu quart disc.

En el món de la direcció ha dirigit bandes com la Societat Joventut Musical d'Albal, la banda jove i la simfònica de la Societat Musical de Guadassuar. Va fundar la Jove Orquestra del Conservatori de Jaén, i en l'actualitat dirigeix les orquestres de 1er i 2on d ensenyaments professionals i l'Orquestra de Cambra del Conservatori de València, així com l'Orquestra de la Societat Musical d'Alzira .

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'I Concurs Bankia d'Orquestres de la CV'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline