La Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó actuará la segunda en la categoría ‘Salvador Giner’ del IV Concurso Bankia

La Orquestra Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó actuará la segunda en la categoría ‘Salvador Giner’ del IV Concurso Bankia de Orquestas de la Comunitat Valenciana en el Auditori del Palau de les Arts de València.

La sección comenzará el sábado 1 de febrero a las 16.30 horas, y la orquesta dirigida por Sergi Costes Ferré será la segunda en pisar el escenario con el siguiente programa:

Obertura “Egmont” Op.84
L.v. Beetohoven (1770 – 1827)
(aproximadamente 10 minutos)

Simfonia núm. 25 K 183
W. A. Mozart (1756-1791)
Allegro con brio
Andante
Allegro
(aproximadamente 25 minutos)

Director: Sergi Costes Ferré

 

 

El jurado en esta cuarta edición estará formado por expertos de reconocido prestigio como Enrique García Asensio (presidente), Saül Gómez e Isabel Villanueva (vocales).

Puedes consultar el programa completo del IV Concurso Bankia de Orquestas de la Comunitat Valenciana haciendo click aquí o descargarlo en PDF: Haz click aquí.


ORQUESTRA SIMFÒNICA ATENEU MUSICAL SCHOLA CANTORUM

L’orquestra de L'Ateneu Musical Schola Cantorum és una de les agrupacions més antigues d'aquesta societat musical, ja que comença a tindre activitat a final dels anys 50, poc després de fundar-se l’Entitat al 1955 per D. Miguel Arnau Abad.

En els seus inicis feia tan actuacions individuals com col·lectives amb la resta d’agrupacions de l’entitat:  sarsueles, gales líriques, cor masculí, cor polifònic, etc. Posteriorment i degut a la tradició bandística que tenim a la Comunitat, va ser la Banda Simfònica la que va agafar més pes i protagonisme en l’Entitat i les actuacions de l’orquestra anaven lligades bàsicament a sarsueles , que no han sigut poques, gales líriques i misses cantades amb cor i orquestra.

Actualment, la plantilla de l’orquestra simfònica és generalment jove, però degut a la seva evolució i al gran nivell musical aconseguit, dins de l’objectiu de tindre una orquestra estable i amb continuïtat, es decideix a més de fer actuacions amb les altres agrupacions existents en  l’Entitat, donar un nou impuls, com és el realitzar concerts només amb l’orquestra, projectant així la gran qualitat musical d’aquesta agrupació i fent gaudir al públic d’aquesta experiència. S’han realitzat concerts benèfics i els tradicionals de Santa Cecília i de Nadal.

Inicialment, en els seus origens, va estar dirigida per Joaquin Aragonés i posteriorment pels mestres que han dirigit la Banda Simfònica:

Miguel Arnau , Manuel Segarra, Francesc Xavier Piquer,  Llorenç Mendoza, Víctor Alapont, Lluís Sanjaime, Pablo Marqués Mestre, fins arribar a l’actual director, Sergi Costes Ferré, que prengué la direcció de la banda i de l’orquestra simfònica  a finals de 2016.


SERGI COSTES FERRÉ

Sergi Costes Ferré , nascut a Amposta, va començar els estudis musicals  la Societat Musical La Lira Ampostina. Al 2001 es titula com a professor superior de clarinet al Conservatori  Superior Municipal de Música de Barcelona. Més tard obté la Llicenciatura en direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music (ABRSM) de Londres.

Ha perfeccionat els seus estudis amb els professors: Josep Fuster, Joan Enric Lluna, Larry Passin, Miguel Espejo, Walter Boeykens, Josep Vicent Herrera, Justo Sanz i  Enrique Pérez Piquer.

Va formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Ha col·laborat també amb la European Symphony Orchestra, la Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona.

Ha realitzat estudis de composició i orquestració al Conservatori Superior de Castelló amb el professor  Ferrer Ferran. I  també  estudis de composició per a banda amb Johan de Meij.

En quant a la seva formació com a director, ha realitzat estudis de direcció amb els professors  Luis Sanjaime, Ferrer Ferran, J.R. Pascual Vilaplana, Eugene Corporon , Henrie Adams,  Salvador Sebastià , Maurizio Colasanti i Francisco Navarro. Ha perfeccionat els seus estudis a la Royal Northern College of Music (RNCM) de Manchester amb Mark Heron, Morten Wensberg i Timothy Redmond.

Ha estat director convidat de la banda de l’Agrupació Musical Senienca (Tarragona), i de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals entre  2009 i 2010, havent dirigit al festival  Eurotreff’09 celebrat a la localitat de Muggensturm (Alemanya). També ha dirigit la Orquesta Simfònica de Huelva, la Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, Àgora Brass Ensemble, Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre, Ventsax Ensemble i la Orquestra de Cambra del Royal Northern College of Music de Manchester.

En el camp del teatre, ha estat el director musical de les Sarsueles “Los  Gavilanes” i “El duo de la Africana” amb els solistes, cor i la Orquestra Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó.

Va ser director titular de la banda de música “La Lira de Roquetes” (Tarragona) (2002-2010) i director de la banda de música “Santa Cecília” de Sant Mateu (Castelló) (2010-2014) .

Actualment  és professor de Clarinet als Conservatoris  Professionals de Música de Tarragona i de Tortosa, on també és el director de la Banda de Grau Professional.

Des de novembre de 2016 és el director titular de la Banda Simfònica i de l’Orquestra Jove de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló).

Ha enregistrat 2 Cd’s titulats: “Roquetes”, amb motiu del centenari de la Lira Roquetense

“Imposita” , monogràfic de Tomàs Simón amb la Orquestra de Vents i Percussió Imposita.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'I Concurs Bankia d'Orquestres de la CV'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline