Mor la compositora valenciana María Teresa Oller

La compositora, musicòloga i investigadora de música popular valenciana María Teresa Oller va morir ahir 3 de setembre a València als 97 anys d'edat.

 

 

María Teresa, filla d'un advocat i una pianista, va nàixer a València en 1920 i va ser clau durant la seua vida en la recopilació de música tradicional valenciana des dels anys 50 del segle passat.

Entre els seus treballs més destacats es troba la recerca realitzada a la comarca de la Vall d'Albaida, on va visitar pobles per a recopilar cançons com el fandango de Palomar o les danses de Bèlgida. A la comarca de la Ribera destaca el treball de documentació que va fer de la música d'Algemesí, així com també la recollida de la dansa dels Porrots de Silla, a l'Horta Sud.

Des de menuda va estar molt lligada al món de la musica valenciana i durant tota la seua vida va treballar amb altres musicòlegs i va viatjar pels pobles valencians realitzant importants treballs de recopilació de música tradicional autòctona.

De la mà de Fermín Pardo va realitzar també el treball de recopilació de tota la música del Rosari de l'Aurora en la província de València. L'any 2016 va ser reconeguda pel Consell Valencià de Cultura, que li va atorgar la seua Medalla d'Honor per la seua recopilació sistemàtica de la música popular i la recerca sobre el folklore valencià.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Abril 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline