La Societat Musical d’Alzira rendeix homenatge al compositor Rafael Mullor

El pròxim dissabte dia 24 de novembre, a les 19 h, la Societat Musical d'Alzira rendirà homenatge al compositor Rafael Mullor amb un concert de Santa Cecília al Gran Teatre d'Alzira.

 

 

La Societat Musical d'Alzira està celebrant enguany el cinquanta aniversari de la seua fundació. En la primera part del concert, la Banda Simfónica d'Alzira sota la batuta del director Ramón García i Soler, interpretarà tres obres del compositor alcoià Rafael Mullor: 'Cent Anys d'Unió' (pasdoble), 'Heroicum' i 'Danza Colorista' (ballet).

En la segona part, s'interpretarà l'obra Xavi 'Cacau' (pasdoble), del compositor alzireny José Grau Benedito dedicat al periodista i music de la banda d'Alzira Xavi Pérez Juanes. L'acte finalitzarà amb l'interpretació de l'obra 'Pinos de Roma', de Ottorino Respighi.


Rafael Mullor

Va néixer a Alcoi l'any 1962. Començà els seus estudis oficials a l'Escola Municipal de Belles arts d'Alcoi en 1977, incorporant-se al curs següent com a professor a aquest centre. Va estudiar posteriorment en els Conservatoris Superiors d'Alacant, València, i a la Universitat d'Alacant.

És titulat superior en Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació, Direcció de Cors i Direcció de Orquestra. També és titulat en Piano, Viola, Clarinet, Llenguatge Musical, Transposició i Acompanyament. Alguns dels seus professors han estat: Amando Blanquer, Eduardo Cifre i Manuel Galduf. Ha estat membre de la Banda Unió Musical d'Alcoi des de 1970 fins a 1985, on era clarinet solista i fins a 1991 com a director de la mateixa.

Va formar part de la Gran Banda Juvenil de la província d'Alacant en els anys 75' i 77'. Com violista va formar part de la Orquestra Simfònica Alcoiana, Orquestra de Sant Vicent, Orquestra de cambra Ciutat d'Elx, Orquestra de la Unió Musical de Llíria i Orquestra del Conservatoris d'Alacant i València.

Com a director començà als 16 anys en la Coral Polifònica Alcoiana , i posteriorment en els Cors de la Vilajoiosa , de Vallada i València. Ha estat director titular de les Bandes; Unió Musical de Gorga, Alcoi, Énguera i Ròtova. Com convidat a dirigit a 58 Bandes més com; Lira Carcaixentina, Nova de Xàtiva, Orquestra de Vents Filarmonía, Altea, Muro, Xixona, Ontinyent, Bocairent, Municipal de Villena i d'Elx, Elda, Primitiva i Nova d'Alcoi, etc. També a Escolanías i a Orquestres com la Simfónica Alcoiana, la del Conservatori Superior de València i de Xàtiva, i la de Càmera d'Andorra, en les quals ha dirigit 400 concerts.

En 1982, convidat per José María Ferrero i la UNDEF, va dirigir a la Plaça de Bous d'Alacant a un conjunt de 6 bandes (400 Músics) interpretant la seva marxa mora ‘Un Moro Mudéjar’, obra guanyadora del Concurs d'Alcoi en 1981.

Va ser convidat a dirigir en 1998 en el Pròleg de les Festes d'Ontinyent a les 24 bandes participants, en 2002 va dirigir a les 24 Bandes en el Pròleg de les Festes d'Alcoi, així com en 2011 a Ador i en 2017 a les bandes participants al Pròleg de les festes a Cocentaina.

S'ha presentat a 8 Concursos de Composició, obtenint 2 segons i 6 primers premis.

La seva música s'ha interpretat per tot el territori nacional per agrupacions com les Bandes Municipals de Madrid, València, Tenerife, Mallorca, Alacant, Bilbao, Pamplona, La Corunña i per moltes Bandes de la Comunitat Valenciana com ‘L'Artística’ de Bunyol, Unió Musical de Líria, Banda Federal de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. I a l'estranger en alguns països com: Argentina, Cuba, Costa Rica, Holanda, Alemanya, Portugal, Romania, Noruega, Àustria, Itàlia, Anglaterra, Suïssa, Canadà i als Estats Units (Chicago i Nova York).

Té un bon nombre d'obres per a Banda registrades a la SGAE i 4 obres per a Orquestra Simfònica. En 1982, la seva marxa mora 'Un Moro Mudéjar' va ser obra obligada al Certamen de Bandes d'Ontinyent, en 2000 escriu l'obra obligada per al Certamen de Bandes d'Elda (Alcázar d'Elda).

En 2006, la seva obra 'Heroicum' va ser obra obligada per a la Secció Primera del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana. En l'estiu de 2008 escriu l'obra obligada del Certamen de bandes d'Oliva de Febrer de 2009, la marxa cristiana 'Eleazar' i al juny de 2013 una de les seves obres més reconegudes, 'Danza Colorista', va ser l'obra obligada al certamen de bandes d'Agost així com també formava part del grup d'obres per al curs de direcció de banda impartit per Jan Cober a Muro i per Henrie Adams a Àustria.

Dos de les seves obres, 'Al Primer Tró' i 'Danza Colorista') van ser triades pels directors més importants d'Europa per ser incloses al Catàleg 4 Winds vol.2 per ser distribuïdes per Europa i als Estats Units. Les seves obres estan editades per les Editorials Omnes Bands y Piles.

Ha gravat com a director dos discos de Música Festera amb la Unió Musical d'Alcoi. Les seves obres han estat gravades en infinitat de CDs per un variat grup de Bandes. En 2003 i a càrrec de la Orquesta de Vientos Filarmonía, un grup de professionals dirigits pel seu amic el prestigiós director José Rafael Pascual-Vilaplana, van gravar un Monogràfic en CD de la seva obra.

En 2004 va ser gravada la seva obra Alcoi, 'Escata i Destral' per la Banda 'L'Artística' de Bunyol dirigida per Henrie Adams.

En 2005 és nominat per segona vegada consecutiva als Premis Euterpe de Composició, premi que acaba obtenint.

Ha estat membre del jurat de la majoria dels Certàmens de Bandes i Concursos de Composició de la Comunitat i també President del Concurs Internacional Jovens Interprets de Xàtiva.

Des de 2004 és membre numerari de l'Acadèmia de la Música Valenciana. Actualment és professor de Fonaments de Composició, Harmonia, Anàlisi i Orquestra en els Conservatoris Professionals de Xátiva i Albaida, i director des de 1995 de la Unió Musical de Montesa.

En 2005 i 2007 compon els himnes oficials de les ciutats de Vallada i Montea.

A l'octubre de 2006 la seva obra més coneguda, ‘L'Ambaixador Cristià’ va ser interpretada en la desfilada del dia de la Hispanitat per la 5ª Avinguda de Nova York.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline