'L’Aranya' d’Albaida convoca el IV Concurs de Composició de Pasdobles 'Fernando Tormo Ibáñez'

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya anuncia les bases per a la quarta edició del Concurs de composició de pasdobles 'Fernando Tormo Ibáñez'. El termini de presentació de les obres acabarà el dimecres dia 31 de juliol.

 

 

El Concurs de composició de pasdobles 'Fernando Tormo Ibáñez' de caràcter biennal arriba a una nova edició (la primera es va convocar el 2013 amb motiu del 90è aniversari de la societat musical albaidina), amb la novetat que el pasdoble guanyador serà editat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV Edicions).

El termini de presentació de les obres acabarà el dimecres 31 de juliol de 2019 a les 14 h.

Aquestes són les bases del concurs:

Primera:
Hi podran participar compositors de qualsevol nacionalitat, sense límit d’edat.

Segona:
Les composicions han de ser originals i inèdites, entès que si la partitura d’alguna d’aquestes ha sigut interpretada, editada o bé premiada en un altre concurs, la participació en aquest quedaria anul·lada i sense efecte. A més, els aspirants, deuen presentar degudament emplenada i signada declaració responsable de l’autoria i originalitat de l’obra (Annex I disponible a les Bases Completes).
L'incompliment de la normativa en matèria de propietat intel·lectual actualment vigent comportarà l’automàtica exclusió del participant del present concurs, sense perjuí de depurar-se les responsabilitats a que haguera lloc.

Tercera:
Els concursants han de presentar la partitura completa (per quadruplicat) i les particel·les corresponents a la instrumentació que s’indica al final d’aquestes bases. No s’acceptaran obres manuscrites.
En cas de resultar premiades, i per a la posterior edició, serà obligatori presentar-les amb el programa informàtic musical FINALE/SIBELIUS o bé que l’autor es faça càrrec de les despeses derivades del canvi de manuscrit a informàtic.

Quarta:
Les obres presentades a concurs hauran de classificar-se dins de la modalitat de PASDOBLE dianer o amb caràcter marcial adequat per a desfilades de bandes, a l’estil de D. Fernando Tormo.

Cinquena:
Les obres seran enviades a la seu de la Societat Unió Musical d’Albaida ‘L’Aranya’ al C/ Castelló de Rugat, núm. 2 baix. 46860 - Albaida (València). S’ha d’indicar: IV CONCURS DE COMPOSICIÓ DE PASDOBLES FERNANDO TORMO IBÁÑEZ, amb el sobre tancat i el remitent en l’anonimat.
Les partitures no han d’estar signades ni tampoc mostrar inscripcions o senyals que puguen descobrir el nom de l’autor; es presentaran només amb un lema. Dins del sobre en què s’envien les obres s’inclourà, a més de la partitura, un segon sobre, també tancat, on dins figuren el lema i el títol de la composició.
A l’interior del segon sobre constaran el nom i cognoms de l’autor, telèfons de contacte, adreça i la declaració formal signada (Annex I disponible a les Bases Completes) que acredita que l’obra presentada és pròpia i inèdita, que no ha sigut editada ni tampoc estrenada, l’acceptació de totes i cada una de les condicions establertes en les bases del concurs, acompanyada de fotocòpia del DNI i una breu biografia. La participació al concurs suposa l’acceptació de les bases. Aquest sobre s’obrirà únicament en el cas que acompanyen alguna de les obres premiades.
El termini de presentació de les obres finalitzarà el 31 de juliol de 2019 a les 14.00 hores. Per a les obres enviades per correu o agència de transport es farà constar la data d’entrega a l’oficina d’origen, i es consideraran incloses aquelles que hagen sigut segellades amb data igual o anterior al dia de finalització del termini de presentació, sempre sense fer al·lusió al remitent.

Sisena:
El jurat estarà format entre tres i cinc persones del món de la música, de reconegut prestigi i de solvència professional, entre les quals es trobarà el director de la Unió Musical d’Albaida. Actuará com a secretari/a del jurat un membre designat per la Junta Directiva de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” sense tenir opció a vot.
El jurat podrà adoptar les resolucions oportunes sobre qualsevol incidència o dubte que puga sorgir en el desenvolupament del present concurs, i també en la interpretació del contingut de les bases. La seua decisió serà inapel·lable.
En el supòsit que les obres presentades no tinguen el nivell exigible, i a judici del jurat, el premi podrà quedar desert. La deliberació del jurat serà ratificada per la Junta de la Unió Musical d’Albaida.

Setena:
El jurat seleccionarà entre les peces presentades 4 obres finalistes, que seran interpretades per la Unió Musical d’Albaida en l’acte de lliurament del premi que tindrà lloc el dia 15 de setembre de 2019. L’hora i el lloc seran oportunament publicitats. Durant aquest acte, entre les 4 obres finalistes, s’escolliran i s’atorgaran els següents premis:
- Primer Premi de 1.500 euros. A més, el jurat podrà concedir totes les mencions d’honor que considere oportunes sense estar aquestes remunerades econòmicament.
- Accèssit de 500 euros atorgat per votació del públic assistent al lliurament del premi.
La composició guardonada amb el PRIMER premi serà interpretada per la banda de música de la Societat Unió Musical d’Albaida “L’Aranya” en l’acte més important per a aquesta societat: la baixada de la bandera del dia 7 d’octubre, festivitat de la patrona d’Albaida.

Vuitena:
FSMCV Edicions editarà les dos peces guardonades i se’n reservarà l’exclusivitat d’edició.
Les obres guanyadores cedeixen a la Societat Unió Musical d’Albaida els drets de reproducció, distribució, comunicació pública i posada a disposició de l’obra, a més del 30% de tots els drets que es devenguen per explotació secundària de l’obra, inclosos tant els drets de simple remuneració como tots aquells de gestió col·lectiva obligatòria, administrats a través de l’entitat de gestió corresponent, amb caràcter exclusiu i a nivell internacional, signant-se el corresponent contracte d’edició amb el segell federal FSMCV Edicions.

Novena:
Les obres guardonades passaran a formar part del patrimoni de l’arxiu de la Societat Unió Musical d’Albaida. Sempre que s’incloguen en els programes de concerts, edicions impreses, mitjans sonors i individuals, emissions radiofòniques i televisives serà obligatori mencionar les composicions premiades amb aquest enunciat:
- Obra guanyadora del IV CONCURS DE COMPOSICIÓ DE PASDOBLES FERNANDO TORMO IBÁÑEZ 2019 concovat per la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”.
- Obra guanyadora de l’ACCÈSSIT DEL PÚBLIC del IV CONCURS DE COMPOSICIÓ PASDOBLES FERNANDO TORMO IBÁÑEZ 2019 convocat per la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”.

Desena:
En el termini de dos mesos a partir del veredicte del jurat les composicions no premiades, i sempre a requeriment de l’autor, podran ser retirades de l’arxiu de la Societat o bé sol·licitar la seua devolució amb els costs d’enviament a càrrec del sol·licitant. Quan acaba l’esmenta’t termini, les composicions no retirades seran destruïdes.
El fet de participar en el concurs implica el coneixement i l’acceptació de les presents bases per part de tots els concursants, per això no podran impugnar- les una vegada formalitzada la presentació.

Per obtenir més informació, pots contactar amb aquesta adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o aquest telèfon 687 191 831.

També pots descarregar les Bases Completes.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2019
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline