Joan Enric Canet Todolí, encarregat de dirigir Chimo en l’Entrada de Bandes d’Ontinyent 2019

El compositor, professor de conservatori i director de banda, Joan Enric Canet Todolí, serà l’encarregat de dirigir la marxa mora Chimo a la plaça de l’Ajuntament d’Ontinyent, al finalitzar l’entrada de bandes, el dia 22 d'agost.

 

 

 

La setmana passada, la junta de govern de la Societat de Festers d'Ontinyent va confirmar el nomenament de Joan Enric Canet Todolí, a proposta del president Vicent Pla Vaello.

Vicent Pla Vaello, president de la Societat de Festers, va explicar que 'es tracta d’un compositor de reconegut prestigi dins de la música festera. Buscàvem donar-li un toc amb renom per aconseguir una visió internacional. Hem tractat de buscar un referent de la música de Moros i Cristians per donar-li més visibilitat si cap a la nostra festa, ja que continuem treballant juntament amb l’Ajuntament en la promoció per a la declaració de Festes d’Interés Turístic Internacional'.

'Per a mi és una gran responsabilitat ser el director de les bandes en un acte com aquest. Estic molt content pel fet que pensaren en mi des de la Societat de Festers. Jo ja anava de jove a tocar a les festes d’Ontinyent, i després com a director de la banda de Llutxent. És una gran il·lusió', va expressar el director Joan Enric Canet Todolí.


Joan Enric Canet Todolí (Port de Sagunt, 10-9-1961) 

És compositor, professor de conservatori i director de banda de música. Va iniciar els estudis musicals en la seua ciutat natal, continuant la formació musical en el Conservatori Superior de Música de València. Es va llicenciar en Composició i orquestració i, per unanimitat del jurat qualificador, amb els premis extraordinaris de fi de carrera en Harmonia i melodia acompanyada; Contrapunt i fuga; Composició i orquestració i el premi Mercedes Massí al millor expedient acadèmic en el curs 1986-87.

Ha estudiat entre altres amb els compositors Amando Blanquer, Maria Teresa Oller i Francisco Tamarit. En la seua faceta de director, ha sigut titular de les bandes de música de Llutxent, S.I.M. de Benigànim, “La Nova” de Xàtiva i del Centre Instructiu Musical d'Alfafar. També ha col·laborat en qualitat de director convidat o assessor musical per a gravacions i certàmens amb distintes agrupacions: Bandes de música de Beniatjar, Genovés, Xixona, Redován, El Campello, Banyeres, Comarcal de la Vall d'Albaida, Primitiva d'Albaida, Ateneu Musical de Cocentaina, Santa Cecília d'Elda; Unió Musical Ciutat d'Asís d'Alacant, Banda Municipal d'Alacant i Orquestra Simfònica d'Alacant.

En 1990 va ingressar per oposició en el cos de Professors de Música i Arts Escèniques, obtenint destí al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá” d'Alacant encarregant-se successivament de les assignatures de Harmonia i melodia acompanyada; Contrapunt i Fuga; Composició i Orquestració i, en l’actualitat, Pràctica Armònica-contrapuntística i Organologia.

La seua obra “Viento del Pueblo” va ser l'obra guanyadora en la categoria de millor composició de música simfònica en els Premis Euterpe de 2005, atorgats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. També obres seues han resultat guanyadores de concursos de composició com per exemple: “Lucía Monreal” Accésit del “Primer concurso internacional de composición del pasodoble Cullera 1980”; “ Aquarel·la alacantina” Primer premio del I concurso de composición musical “Ciudad de Alicante 2000”, modalitat de pasdobles de fogueres i “Aurora”, obra guanyadora del III Concurs de composició de pasdobles Fernando Tormo Ibáñez 2017, convocat per la Unió Musical “l’Aranya” d’Albaida.

Les seues composicions han sigut interpretades, entre altres agrupacions musicals, per les bandes municipals de València i Alacant, Orquestra Simfònica d'Alacant, Orquestra Mediterrani de València, Orquestra Simfònica de Sant Vicent (Alacant), Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra “Pablo Sarasate” de Pamplona, Sagene Janitsjarkorps (Noruega), Sax Ensemble, etc.

La seua música ha sigut escoltada en diversos festivals i tribunes nacionals i internacionals com el Festival de Peralada, Festival d'Alacant, Ensems, Trobada de Música Contemporània de Chisinau (Moldàvia), Residència de l'Haja (Holanda), Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Valencia” o el Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d'Altea”.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Septiembre 2019
L M X J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline