Saül Gómez nuevo director de la Associació Artístico Musical d'Oliva

Este concert es programa dins del cicle de Concerts de Primavera que l’Associació convenia amb l’Ajuntament d’Oliva, i que en esta ocasió es fa amb caràcter solidari a benefici de la Creu Roja d’Oliva, per la qual cosa l’accés al concert es farà amb entrada.

En el concert serà presentat el nou director de la banda simfònica Saül Gómez i Soler, que per a l’ocasió ens ha preparat el següent repertòri:

En la primera part escoltarem el pasdoble “Música i Poble” compost per Ferrer Ferran per a commemorar el número 100 de la revista 'Música i Poble' que edita la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. i en segon lloc s’estrenarà la marxa cristiana “Noble Guerrer”, Marxa Cristiana de caràcter Sinfónico-Coral encarregada per la filà Jaume I d’Oliva al jove compositor i músic de la nostra banda Joan S. Mont, amb motiu de la capitania del bàndol cristià de l’any 2012, en la que es poden escoltar els sons de la batalla entre les tropes cristianes i els sarraïns que ocupaven València allà cap al 1200.

La Banda de l’Associació Artístico Musical d’Oliva contarà en aquesta ocasió, amb l’ajuda de l’Orfeó “Josep Climent” de la mateixa entitat, que posarà veus als càntics de guerra que entonaven els valents soldats del bàndol cristià quan es dirigien cap a la batalla. Acabarà la primera part amb la suite del compositor Bert Appermont “Saga Candida” basada en en el Musical del mateix autor “La Semilla de Satán” obra que es desenvolupa al voltant de la bruixeria de principis del segle XVII. La segona part comenzarà amb el ballet “Caíd” compost pel nostre director  Saül Gómez per a l’Ambaixada dels Kàbiles d’Ontinyent 2011, a continuació escoltarem la simfonia núm 1 de Johan de Meij titulada “The Lord of the Ring”, obra inspirada en el fantàstic món creat per JRR Tolkien que consta de cinc temps descriptius sobre diverses etapes o episodis de “El Senyor dels Aneys”.

Dissabte 21 d’abril a les 18 h. al Teatre Olímpia d’Oliva


Les entrades tenen un preu de 3 € i es poden adquirir en les oficines de l’Escola de Música, en la seu de la Creu Roja d’Oliva i en Músic Custom (junt al conservatori), també es poden reservar als telèfons 962856119 i 636463423. Hi haurà fila zero per a tots aquells que vulguen col•laborar i no puguen assistir al concert.


Saül Gómez Soler naix a Ontinyent al 1982. És Professor Superior de Música Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València acavant amb la qualificació d'Excel•lent. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, estudis baix el tutelatge dels prestigiossos directors Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Jordi Mora i Manel Valdivieso.

Ha estudiat direcció de banda a l'ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.
Ha dirigit diverses formacions bandístiques, dirigint tant a espanya com a diferents parts d’europa (Salszburg, Insbruk, Praga, Berlí, Munich…) Ha sigut director del Nou Orfeó d’Ontinyent, l’Agrupación Coral de Benidorm, la Unió Musical d’Aielo de Malferit, “La Colla d’Ontinyent” , “la Xafigà de Muro” i el  Centre Musical Primitiva d'Albaida amb els quals ha guanyat diferents certamens.

Actualment és director de l’Associació Artístico Musical d’Oliva i de l'Ateneu Musical d'Albalat de la Ribera, feina que compagina amb la docència al Conservatori Jose Manuel Izquierdo de Catarroja com a profesor d’orquestra. És director també de l’Orquestra Simfònica Atrium.
En el camp de la composició, ha escrit diferents obres, tant per a banda o grups instrumentals. Ha escrit també música per a ballets i música de cambra,  i les seues obres han estat utilitzades per diferents grups de teatre per als seus espectacles.  

Ha format part com a jurat a diferents concursos de composició i interpretació, i la seva música està enregistrada en cd  per diferents agrupacions.

Al 2003 rebé el premi “Argelaga” a la persona amb millor projecció; premi otorgat pels periodistes de la Vall d'Albaida i al 2007 el premi Euterpe otorgat per la FSMCV a la millor composició amb l'obra Adalil, Al 2008 guanya  el premi Joan Baptista Basset a l'aportació a la cultura otorgat per ACPV.Al 2009  guanya el premi de música de moros i cristians Francesc Cerdà de l'Olleria per l'obra “Inarpa” i el premi del públic en el mateix certamen.

Recentment ha guanya el Primer Premi i Menció d’Honor al concurs de Composició Poble de Muro i el Primer Premi i Menció d’Honor al certamen Interncacional de bandes d’Altea. És insgnia de Plata de l’Ontinyent C.F. i de la Societat de Festers del Santíssim crist de l’Agonia d’Ontinyent. Al 2010 rebé la Menció Honorifica de l’Excel•lentíssim Ajuntament d’Ontinyent.

Actuación de la Banda Sinfónica de la Associació Artístico Musical d'Oliva en el Palau dels Arts

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline