Mario Roig Vila, nou director de la Colla Federal de Dolçainers i Tabaleters

Albaida torna a prendre protagonisme en el món de la música de dolçaina, amb el recent nomenament de Mario Roig Vila com a nou director de la colla de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

 

 

L’intèrpret i compositor albaidí s’encarregarà a partir d’ara de dirigir la nova colla federal, renovada després de l’edició del seu CD que es va presentar el mes de maig passat durant el 21è Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, celebrat precisament a Albaida coincidint amb el 25 aniversari del grup de percussió, metall i dolçaina Raval Jussà d’aquesta ciutat.

Entre les composicions per a dolçaina de Mario Roig destaquen Poble de Muro i Música al castell de Dénia per a dolçaines i percussió; la marxa mora Dolçainers al carrer guardonada amb el segon premi del 3r Concurs de Composició Poble de Muro; o el ballet per a dolçaines, percussió i balladors Somni andalús.

 

 


Mario Roig Vila


Mario Roig Vila naix a Albaida (València), inicia els estudis musicals a la Unió Musical d’Albaida «L’Aranya» amb Alexandre Cerdà Belda, continua els seus estudis de trombó al Conservatori Professional, «Melchor Gomis» d’Ontinyent amb Francisco Nájera Perona on obté el premi fi de grau, posteriorment es trasllada al Conservatori Superior de música «Manuel Massotti Littel» de Múrcia on finalitza el grau superior de trombó amb el professor Mario Calvo Ponce.

Ha realitzat cursos de direcció amb els compositors Franco Cesarini, Ferrer Ferran, José R. Pascual Vilaplana i instrumentació amb Ramon García Soler i Oscar Navarro, ha participat en el curs d’arranjaments i
composició de la universitat Berklee València el juliol del 2013.

Ha treballat com professor de trombó en Diverses escoles de música, així com director de «L’Escola Municipal de Música d’Albaida».
Ha compost per grups de cambra, grups de dolçaines i per a banda en els quals ha rebut diversos premis de composició.

Ha estat l’encarregat de compondre l’obra obligada en el XXIX certamen de música de Moros i Cristians d’Elda 2014 amb la marxa mora, «Moro de Plata».

Ha estat convidat a dirigir les seves obres en concert en nombroses bandes, així com formar part del jurat en diversos certàmens.

Ha estudiat direcció de banda a «Allegro Centro Musical» amb Ferrer Ferran.

Està diplomat per la «Royal School of Music» de Londres en direcció de banda.

Ha estat director titular de la «Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí», de la «Unió Musical d’Atzeneta», el la colla de dolçainers i percussió de Muro «La Xafigà», de les colles de dolçaines i percussió «la Colla d’Ontinyent» i de la «Unió Musical Contestana» de Cocentaina.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline