Lidón Valer dirigirà a la Banda Municipal de Castelló com a convidada

Diumenge 16 de febrer la directora Lidón Valer dirigirà com a convidada a la Banda Municipal de Castelló.

Serà a l'Auditori de Castelló a partir de les 11.30 hores i amb entrada gratuita.

 

 

El programa del concert és el següent:

Cathedrals
Kathryn Salfelder

Flor de Mayo
Amparo Edo

Oscar for Amnesty
Dirk Brossé

Out of the shadows, Love Shines
Joni Greene

Et in terra pax
Jan van der Roost

Lidón Valer Cabaleiro, directora convidada
Esther Vela, actriu

El concert portarà per títol 'Yes, we are!', Dones que mouen el món.

Gràcies a la música, la veu de la meitat de la humanitat que ha estat silenciada durant massa temps es fa sentir. En la seua primera visita com a convidada de la Banda Municipal de Castelló, la directora castellonenca Lidón Valer Cabaleiro ens presenta un programa basat en dos principis: Yes we do i Yes they did. “Sí, ho fem” fa referència a les compositores actuals, que han sabut guanyar-se el lloc que es mereixen en el panorama artístic actual, superant els esculls que la societat encara posa a les dones, també en l’àmbit de la creació. “Sí, ho van fer” és el principi que reuneix obres que homenatgen figures clau en la lluita per la igualtat: la defensora salvadorenya dels drets humans Marianella García Villas i Blake Brockington, abanderat del moviment LGTBI.

Fes clic ací per a consultar i/o descarregar el programa complet de la temporada.


Lidón Valer Cabaleiro 

Lidón Valer Cabaleiro inicia els seus estudis musicals amb el piano, aconseguint el Títol Professional de Piano, Tìtol Superior de Percussió, la Diplomatura Mestre Ed. Infantil i Ll. Catalana i el Curs Superior de Gestió de Societats Musicals. Durant el curs 2.002-2.003, comença els estudis de Direcció d'Orquestra a l'ESMUC (Barcelona) amb Salvador Brotons, continuant-los a l’especialitat de Direcció de Cor amb Mireia Barrera. També realitza estudis de Direcció de Banda amb Jan Cober al ISEB (Trento) i realitza masterclass amb grans mestres com J.R.Pascual Vilaplana, Miquel Rodrigo, Eugene Corporon, Franco Cesarini, Alex Schillings, Douglas Bostock, E.García Asensio, Thomas Doss, Tony Scholl, Miguel Etchegoncelay...

Ha segut Directora Titular del Cor “Verge de l’Avellà” i Directora titular de la Unió Musical Catinenca amb la que va rebre el Premi Euterpe al Desenvolupament e Innovació Bandística 2.004, i 1r Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Castelló 2.008 i 1r Premi al Certamen Autonòmic de Bandes de la Comunitat Valenciana (2.008). També ha segut directora de la Banda Infantil i Jove d’Almassora (2.009 al 2.013) . Durant el 2015 va ser Directora de la Banda Jove "Las Provincias", banda formada per una selecció de 150 xiquets i xiquetes de tota la Comunitat Valenciana i l'any 2017 Directora de la Banda de Dones de la FSMCV.

Actualment és membre per oposició del Cos de Mestres de Música de la Generalitat Valenciana, sent també Directora del CEIP Pintor Castell (Castelló de la Plana). És Directora Titular de la Banda Jove i la Banda Simfònica de la Unió Musical Alqueriense amb la que ha rebut multitud de premis, entre ells 1r premi al Concorso Internacional Bandistico de la Vall d’Aoste amb el Premi al millor Director/a del mateix concurs, 1r Premi al Certamen Internacional de Bandes de La Sènia 2010, 1r premi i Menció d'Honor al Certamen Provincial de Castelló 2013 i 1r premi i Menció d'Honor al Certamen Autonòmic de Bandes a la Tercera Secció, Medalla d'Or al Certamen Internacional de Kerkrade (WMC) i Directora de l'única banda espanyola al International MusikBlass Kongress (Ulm-Alemanya). També ha rebut la Beca Musical Fundació Dávalos-Fletcher, Premi “Jóvenes Valores” Radio Castellón - Cadena Ser i diversos reconeixements més.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline