Convocades les proves d'accés a l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ha convocat les proves d'accés 2017-2018 per a fagot, trombó tenor, trombó baix, tuba, percussió, violí, viola, violoncel i contrabaix. Les proves tindran lloc a partir del dia 23 d'octubre de 2017 a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu (Av. Primer de Maig, s/n), al Campus de Burjassot.

L'OFUV ofereix, entre altres, ajudes econòmiques per a formació musical, el reconeixement acadèmic per als estudiants dela Universitatde València (2 crèdits ECTS per curs) i reconeixement acadèmic com a pràctiques externes musicals per als alumnes del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València d'estudis superiors de música i del màster d’ensenyances artístiques d’interpretació musical i investigació performativa (2 crèdits ECTS per curs).


ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Hilari Garcia Gázquez, director

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV) fou creada  l’any 1995 per a donar resposta i cohesió a les diverses ofertes d’agrupacions instrumentals formades per estudiants. Té una plantilla de 80 joves músics, majoritàriament universitaris, l’edat mitjana dels quals és de 20 anys. La seua finalitat és proporcionar-los una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies  instrumentals. A més, cal remarcar que la seua activitat es realitza de manera  estable amb dos assaigs setmanals al llarg  de tot l'any acadèmic, cosa que li permet abordar amb solvència un repertori de gran dificultat i projecció.

Del seu repertori destaquem Éclairs sur l’au-delà de Messiaen, Háry János de Kodály, Pétrouchka, L’Oiseau  de feu i Le Sacre du printemps de Stravinsky, El sombrero de tres picos  de Falla, Simfonia núm. 9 de Dvorák, Tableaux  d’une exposition de Mussorgski, Daphnis  et Chloé de Ravel, The Planets  de Holst, Scheherezade de Rimski-Korsakov, Messa da Requiem de Verdi,  Simfonia núm. 4 de Brahms, Simfonia núm. 5 de Xostakóvitx, Simfonia núm. 2 de Rakhmàninov, etc.

Per al curs 2017/2018  l'obra central de la programació serà la Simfonia fantàstica de Berlioz.

L'OFUV actua regularment al Palau de la Música de València i a l'Auditori de Saragossa i ha efectuat nombrosos concerts en diverses sales i auditoris d'Espanya i Europa com  el Palau de les Arts  Reina Sofia de València, l'Auditori de Barcelona, l’Auditori de Lleó, l’Academia Philharmonicorum de Liubliana, l'Austria Center  Vienna  o el Mozarteum de Salzburg. L’any 1998 va participar en la XXVII edició del Concurs Internacional de Joves Orquestres realitzat a Viena (Àustria), on va obtenir el primer premi en la categoria d'orquestres simfòniques.

ELS REQUISITS PER ALS CANDIDATS SÓN:

-     Edat màxima: 23 anys.

-     Estudis musicals: estar cursant com a mínim els últims cursos d’ensenyaments professionals de música.

-     Es valorarà positivament estar cursant estudis universitaris.

OFERIM

· Ajudes econòmiques per a formació musical.

· Reconeixement acadèmic per als estudiants dela Universitatde València (2 crèdits ECTS per curs)

. Reconeixement acadèmic com a pràctiques externes musicals per als alumnes del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València d’estudis superiors de música i del màster d’ensenyances artístiques d’interpretació musical i investigació performativa (2 crèdits ECTS per curs)

· Formació pedagògica i musical.

· Promoció de solistes en concerts cambrístics o amb l’orquestra.

· Promoció de grups de cambra sorgits de l’orquestra.

· Possible gira nacional i/o internacional.

La temporada d'assaigs regulars de l’orquestra és de setembre a juny. Els assaigs es fan cada dilluns de 19:00 a 22:00 hores i cada dijous de 20:00 a 22:00 hores, a la Sala CharlesDarwin de l'Aulari Interfacultatiu (Av. Primer de Maig, s/n), del Campus de Burjassot.

Per preinscriure's a les proves, cal emplenar el formulari adjunt o acudir a l'oficina de l'Àrea d’Activitats Musicals de la Universitat de València (c/ Amadeu de Savoia, 4-4a planta. 46010 València), de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores abans del 20 d'octubre de 2017.

CALENDARIO DE EVENTOS

Marzo 2019
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline