ÚLTIMAS NOTICIAS

L'Agrupació Musical de Massarrojos estrena 'Retalls' de Manuel Morcillo

El pròxim divendres dia 8 de març a les 22 h, l'Agrupació Musical de Massarrojos, celebrarà el Dia Internacional de la Dona amb el concert 'Música i Veu' en el qual s'estrenarà 'Retalls', del compositor Manuel Morcillo.

 

 

L'Agrupació Musical de Massarrojos, dirigida per Ildefonso Martos Carretero, oferirà un concert titulat 'Música i Veu' amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En ell s'estrenarà 'Retalls' del compositor valencià Manuel Morcillo García, obra que va ser finalista per a ser interpretada com a obra obligada en la segona secció del Certamen Internacional de Bandes de València de 2019.

Durant el concert, celebrat al Cine - Auditori de l'agrupació, s'interpretaran obres com ara 'Llamas de arte' de Mª Dolores Soriano Raga, o 'Cançons de mare' de Rafael Talens. L'agrupació comptarà amb la col·laboració de la soprano solista Yolanda Marín Álvarez i de l’Orfeó Parroquial Pío X.

També s'interpretarà 'Joāo Raquel, va por Usted!' un pasdoble de David Rivas Domínguez, dedicat al director de la banda de Obidos (Portugal) Joāo Raquel, qui manté una estreta amistat amb el director titular de l'agrupació, Ildefonso Martos.


Sinopsi 'Retalls':

Des de molt jove vaig anar emmagatzemant idees per a futures composicions, temes com a llavors de possibles obres que esperaven el terreny adequat per a germinar al seu ritme.

Part d'aquests fragments creatius tan volguts per mi, aquestes peces soltes, han pres forma en aquesta obra simfònica sota el nom de 'Retalls'. Segurament hi haurà futurs 'Retalls', però aquest és el primer que veu la llum, conjugant tres parts totalment diferents en les quals espere que tant l'oïdor com l'intèrpret el gaudisquen.

Una d'aquestes primeres llavors constitueix el 'Vals' del primer temps, una melodia que m'acompanya mentalment gairebé des de la meua infància.

Amb el segon temps, 'Redempció' presente un tema que gairebé acaba però constantment ressorgeix de les seues cendres per a tornar a renéixer.

I finalment 'Malaguenya', on faig un humil homenatge a la música espanyola de la qual sóc un autèntic enamorat. Es tracta d'un inici lent, piano i suau que es resol amb una sort de dansa vibrant i enèrgica.

Espere que gaudisquen de Retalls, aquests temes de joventut instrumentats per a banda simfònica que ja no són llavors sinó fruits per a compartir amb vostés.


A més, l'Agrupació Musical de Massarrojos ha llançat un vídeo promocional del concert en el qual posen de relleu algunes de les compositores més rellevants de la nostra història:

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Estreno de Obras'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline