La Societat Musical d’Alzira presenta el doble CD de pasdobles ‘Falleres Majors Alzira 2002-2018’

El pròxim dijous 14 de març, a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura d'Alzira, la Societat Musical d'Alzira presentarà el doble CD de pasdobles 'Falleres Majors Alzira 2002-2018'.

 

 

El doble CD és un recull de totes les composicions guanyadores del Concurs Nacional de Pasdobles Fallers, que ja porta celebrades 18 edicions.

L’Ajuntament d’Alzira, des de les regidories de Festes i Educació, ha volgut subvencionar i impulsar este projecte, on estan recollits els pasdobles de les Falleres Majors i Falleres Majors Infantils d’Alzira des de l’any 2002 fins al 2018.

Pots consultar el llistat de pasdobles inclosos fent click ací.


En 2018, la Societat Musical d'Alzira ha celebrat el seu 50 aniversari. Complir 50 anys en qualsevol circumstància és digne de celebració, és mostra de treball, persistència, integritat, tenacitat i molt d'afecte. Entre les activitats que la Societat Musical d’Alzira tenia previstes per a este any 2018 es trobava la gravació de dos CD de música de pasdobles fallers.

Estos pasdobles són els guanyadors del Concurs Nacional de Composició de Pasdobles Fallers que des de l’any 2001 organitza la Junta Local Fallera d’Alzira amb la nostra Societat. En 2018 s’ha celebrat la dihuitena edició d’este important concurs al mateix temps que la Junta Local Fallera celebra el seu 75 aniversari.

El concurs de pasdobles es va celebrar per primera vegada l'any 2001, amb l'elecció dels pasdobles guanyadors per a les Falleres Majors d'Alzira de l'any 2002, que en eixa ocasió van ser Rosa Cándido (Fallera Major d'Alzira 2002) i Aroa Sanlucas (Fallera Major Infantil d'Alzira 2002). Des d'eixe any s'ha realitzat ininterrompudament este concurs nacional de composició de pasdobles fallers amb un gran nombre de participants i amb gran qualitat en les obres que es presenten que, per descomptat, han d'estar inspirades en la festa fallera i amb una instrumentació per a banda.

El jurat d'este concurs, que està format per tres personalitats de reconegut prestigi musical, selecciona un màxim de quatre partitures que tindran la consideració de finalistes. Els pasdobles triats finalistes seran interpretats per la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira durant el concert que es realitza per a triar els guanyadors i al que assistixen les Falleres Majors que li posaran el seu nom.

En finalitzar el concert es fa entrega dels premis als compositors guanyadors i la Banda Simfònica d'Alzira els interpreta ja dedicats a les seues protagonistes, les Falleres Majors d'Alzira per al següent any. La partitura que ha obtingut el Primer Premi porta el nom de la Fallera Major d'Alzira i el Segon Premi el de la Fallera Major Infantil d'Alzira.

Els premis consistixen en una quantitat econòmica i un diploma i són atorgats per la Junta Local Fallera d'Alzira. Després de 17 edicions del Concurs Nacional de Composició de Pasdobles Fallers era ja moment de fer una primera gravació de les peces guanyadores d'eixos concursos.

La gravació del doble CD va ser realitzada per Audioart a la sala d'assatjos de la S.M. d'Alzira els dies 14, 15 i 16 de setembre de 2018.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline