Concert d'homenatge al compositor Juan Manuel Molina Millá a càrrec de la Societat Musical l'Harmonia d'Alacant

La Banda Simfònica de la Societat Musical L'Harmonia d'Alacant ofereix el pròxim diumenge dia 16, a les 12 hores i a l'ADDA (Auditori de la Diputació d'Alacant), un concert d'homenatge pòstum al compositor agoster Juan Manuel Molina Millá (1940-2018).

 

 

El músic va faltar el passat mes d'abril després d'una llarga malaltia. El programa del concert, que l'Harmonia havia començat a organitzar amb anterioritat a la seua mort, estarà compost íntegrament per composicions del mateix Molina.

Molina Millá compta amb una àmplia producció musical, especialment per a banda, que abasta des de pasdobles (com el conegut 'Sentiment alacantí', l’únic dedicat al món de les Fogueres) i marxes de diversos gèneres a obres simfòniques més extenses. Una mostra de les més representatives podrà ser escoltada diumenge, en un concert que dedicarà la primera part a obres de concert, mentre que la segona estarà dedicada a la seua música per a la festa.

Va ser reconegut especialment com a trompetista i va compartir escenari amb músics molts prestigiosos com Henry Mancini, Liza Minelly, Augusto Algueró, Pedro Iturralde o José Torregrosa, però va passar la major part de la seua carrera vinculat a Alacant, on el 1977 va obtenir la plaça de professor de trompeta de la Banda Simfònica Municipal i que va ocupar durant tres dècades, fins que es va jubilar en 2007.

També va ser reconegut el seu paper com a director, labor que va exercir en l'Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, la Unió Musical de Santa Pola, i especialment al capdavant de la Unió Musical d'Agost (en la direcció de la qual va succeir son pare, Juan Molina Payá) i de l'Orquestra de Cambra de Sant Vicent del Raspeig. Va ser igualment fundador de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA), a més de membre de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).

L'entrada al concert és lliure amb invitació, que es pot arreplegar fins divendres a l'ADDA en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. El programa serà el següent: 

Primera part: La seua música en concert

Portillo Andaluz
Xicotet poema simfònic (1995)

Momento para trompeta
Tarantela per a trompeta i banda (1989). Trompeta solista: David Fernández Rodríguez

El Rei Moro
Poema simfònic (1997)

Segona Part: La seua música en la festa

Clamor en el ruedo
Pasdoble taurí, Diputació d'Alacant (2002)

María Santísima del Perdón
Processó, Primer premi en Orihuela (2002)

Juan Felipe
Premi en l'Olleria (2010)

Moros Alcaná
Marxa mora (1997)

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Junio 2019
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline