La Unió Musical de Alaquàs volverá a interpretar ‘La Fulla de Malva’ en el Castillo

Este domingo 30 de septiembre la Unió Musical d'Alaquàs volverá a actuar en el Castillo de la localidad interpretando la Sinfonía nº1 'La Fulla de Malva', de José Salvador González Moreno e inspirada en la novela de Adriá Hernández Garcia.

 

 

Será a las 19:30 horas bajo la batuta de su director Enric Parreño Moratalla.

Será necesaria invitación que se podrá recoger mañana jueves y el viernes en la Conserjería del Castillo de Alaquàs, con el requisito de estar empadronado en Alaquàs y haber nacido en 2004 o antes. Se podrá recoger un máximo de dos invitaciones por persona con los debidos documentos que acrediten que se cumplen estos requisitos.

'La Fulla de Malva' se estrenó el pasado 22 de abril en el mismo lugar con motivo del 100º aniversario del Castillo por la propia Banda Sinfónica de la Unió Musical d'Alaquàs.


'La Fulla de Malva'

Primer moviment: La mort.

A la València de l'últim terç del segle XVI, la troballa del cos assassinat d'un noble mobilitza tots els estaments de la ciutat per aconseguir la identificació dels seus autors. La constant amenaça de rebel·lió morisca dispara totes les alarmes. La trama va contant distints moments de la família a qui pertanyia, i esdeveniments històrics.

Segon moviment: Jachmot l’home del renaixement.

Alaquàs està immers en les obres dels seus monuments més importants, l'Església, i el Palau Senyorial. Moros i cristians treballen sota les ordres de Jachmot, el contemporitzador, que deixa la seua empremta escombrant part del poble antic. El Senyor fa del seu Palau un model d'aquesta força cultural procedent d'Itàlia que va imposant-se.

Tercer moviment: La venjança.

Els moriscos simulen ser cristians però en el seu interior continuen professant la seua fe en l'Islam. El Palau acull en els seus salons, festes dels nobles valencians. El Comte d'Alaquàs es relaciona amb el millor de la cultura. Lope de Vega escriu dins de les parets del Castell alguna de les seves obres.

Per altra part, ell mateix s'encarregarà de conduir al desterrament als seus vassalls moriscos en el moment de l'expulsió. L'Alqueria d'Al-Aqwās que durant tants segles van ocupar els seus avantpassats no tornarà a sentir les rialles i plors dels nens musulmans pels seus carrers. Un convers té l'encàrrec de matar al Comte per venjar la mort de Paxarico, l'últim Alfaquí de l'Aljama d'Alaquàs. Morirà asfixiat amb el seu coixí.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Junio 2019
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline