La Banda Santa Cecília de Cullera actua al Cicle de Concerts d'Hivern

El pròxim diumenge, dia 16 de desembre a les 12 h, la Banda Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia oferirà un concert emmarcat dins del Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera.

 

 

Aquest concert serà un homenatge al compositor Leonard Bernstein en el centenari del seu naixement.

Al concert, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera, la Banda Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART
Director: Carlos Garcés Fuentelsaz

Godspeed!
Stephen Melillo

Suite 'Candide'
- The best of all posible worlds
- Westphalia Chorale and Battle Scene
- Auto-Da-Fe (What a day)
- Glitter and be gay
- Make our garden grow
Leonard Bernstein / Arr. Clare Grundman

SEGONA PART
Director convidat: Vicente Gabarda Porras

El Cazador Furtivo (Obertura)
Carl Maria von Weber

Capricho Español
- Alborada
- Variaciones
- Alborada
- Escena y canto gitano
- Fandango Asturiano
N. Rimsky-Korsakov


Banda Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia

La Banda Santa Cecilia de Cullera va ser fundada pel mestre Antonio Chornet Font en 1907, i la societat musical dos anys més tard, l'1 d'abril de 1909. El dia de Corpus de 1907 ix al carrer per primera vegada amb 35 músics uniformats i bandera, músics que procedien de l'escola municipal de solfeig i d'altres bandes, i oferix el seu primer concert ja que hi havia músics experimentats gràcies a la tradició musical de la ciutat des del segle XVIII.

L'any 1925 concorre al Certamen de València per primera vegada i en 1929 aconseguix el segon premi en la Secció Primera. En 1933 es presenta al Certamen Internacional de Narbona (França) on obté tres primers premis: a primera vista, sonoritat i execució. En 1949, ja en la postguerra, es reorganitza la societat, es recupera la banda i reprén la competició musical valenciana en la Secció Especial. En 1950 torna a Narbona (França) on obté la màxima qualificació davant de bandes franceses, belgues i suïsses. En la mateixa època alterna els certàmens de València amb altres actuacions com la que va realitzar a l'Escorial. En 1954 obté el segon premi en la Secció Especial, i en 1955 el tercer. En 1957 concorre al Certamen de Castelló de la Plana i aconseguix el Primer Premi de la Secció Especial.
Ve després una continuïtat de segons premis en la Secció Especial del Certamen de València, fins que l'any 1975 obté el primer. Aleshores se succeïxen altres premis en este certamen, entre els que destaquen els aconseguits els anys 1984, 1989 i 1992 per anar acompanyats de la Menció d'Honor.

En Kerkrade (Holanda) obté primers premis els anys 1978 i 1981. En 1990 assistix al Certamen Internacional de Glasgow (Escòcia) i aconseguix el màxim guardó. En setembre de 1993 actua a Estrasburg convidada pel Parlament Europeu i en 1994 participa en el Certamen Nacional de Requena on obté el Primer Premi amb Menció d'Honor.

Obté també el Primer Premi en la Secció d'Honor del Certamen de València els anys 1997 i 1999, i en els anys 2002 i 2004 guanya també el Primer Premi amb Menció d'Honor. En 2007 va obtindre de nou el Primer Premi, el Premi a la Millor Interpretació d'un Compositor Valencià i el Premi a la Millor Banda de la Comunitat Valenciana, en 2011 el Segon Premi i en 2015 i este any 2018 de nou el Primer Premi en esta Secció d'Honor.

A part del seu primer director, Antonio Chornet Font, han sigut molts i grans professionals els que han estat al front de la banda com Emilio Campos Campos, Pascual Sanchís Chapa, José María Machancoses, Julio Ribelles Brunet, Eduardo Cifre Gallego, Luis Sanjaime Meseguer, Cristóbal Soler Almudéver, Álvaro Albiach Fernández i Salvador Sebastià López. També han sigut part important els seus instructors com Manuel Palau, José María Navarro, Ramón Corell, Lucas Conejero, Vicente Prats, Vicente Lillo, José Ortí, Víctor Martín, José María Cervera Collado i Rafael Talens Pelló.

Actualment és el seu director Carlos Garcés Fuentelsaz.


Carlos Garcés Fuentelsaz

Guardonat com a millor director d'orquestra l'any 2011 en “The Chinnart Awards Committee” en la seua gira amb l'Orquestra de Palència per Xina, així com millor director en el certamen per a orquestres de 2017 en el Palau de les Arts, Carlos Garcés ha dirigit, entre altres, a l'Orquestra de RTVE, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries (OSPA), Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Navarra, Oviedo Filharmonia, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra de la Comunitat de Madrid en una producció del Teatre de la Sarsuela, Orquestra Simfònica d'Euskadi, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Còrdova, Barbieri Symphony Orchestra, Boston Philarmonic Youth Orchestra, Gran Canària WO, Banda Municipal de Mallorca, Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, Banda de Música de Pamplona “La Pamplonesa” i Orquestra de l'Òpera de Rouen (França).

Natural de Sòria i diplomat en magisteri per la Universitat de Valladolid, es va decantar per la direcció orquestral llicenciant-se amb les màximes qualificacions en el Conservatori Superior de Música del País Basc (MUSIKENE), on va estudiar amb Enrique García Asensio i Manel Valdivieso. Ha rebut classes d'Odón Alonso, Benjamín Zander, Andrés Orozco-Estrada, Ferrer Ferran, José Manuel Aceña, Pascual Balaguer i J. Vicent Egea, ha sigut becat per a estudiar en el Conservatori Superior G. B. Martini de Bolonia (Itàlia) amb Luciano Acocella, i en els Països Baixos ha realitzat un màster en direcció d'orquestra en el prestigiós Conservatori Codarts de Rotterdam (Holanda).

En 2014 va ser acceptat per l'Orquestra del Festival de Lluerna per a estudiar amb el mestre Bernard Haitink, i des d'abril de 2015 pertany a la bossa d'alumnes de direcció d'orquestra de la JONDE.

Ha guanyat els Primers Premis en Secció d'Honor amb la banda simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera i l'orquestra simfònica de la mateixa societat de les que és director titular en el CIBM de València de 2015 i 2018, així com en el certamen per a orquestres Bankia de 2017 respectivament.

Ha presentat el seu primer disc amb l'Orquestra Lira Numantina de Sòria, “NVMANCIA”, amb la primera simfonia de J. Vicent Egea guardonat amb el Disc d'Or en la revista “Melómano” en la seua edició de setembre de 2016, i acaba de gravar la seua primera banda sonora “Bajo la piel del lobo” junt amb l'OSPA.

En esta temporada 2018-2019 realitza el seu debut amb l'Orquestra de Navarra, torna a dirigir entre altres a l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries i a l'Orquestra Simfònica de Bilbao en una gala lírica amb Ainhoa Arteta, i este passat mes de novembre ha presentat el disc “Monográfico de Rafael Talens” amb la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera.

Carlos Garcés ha sigut portada de la prestigiosa revista especialitzada en música clàssica “Melómano” en la seua edició del mes de setembre d’este any.


Vicente Gabarda Porras

Inicia els seus estudis musicals a molt primerenca edat amb son pare i el jesuïta Roberto Hurtado. Després inicia els seus estudis en l'especialitat de trompa amb el professor Pau Moltó i ingressa en el Conservatori Professional de Música de València on estudia amb Carmelo Romaguera, i posteriorment en el Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló amb Bernat Batiste, traslladant-se en l'any 2010 a Itàlia, on realitza els seus estudis en el Conservatori Statale “Bruno Maderna” de Cesena (Itàlia) amb Lucca Benucci.

Ha col·laborat amb orquestres com la Filharmònica de la Universitat de València, Word Youth Orchestra, Orquestra del Pomeriggio musicale de Milà, l’Scala di Milà, Comunale di Bologna i Filharmònica de Màlaga i durant dos anys, ha ocupat la plaça d'interí en l'Orquestra de la Comunitat de Madrid. Des de 2014 fins a juny d'aquest any 2018 forma part de l'orquestra Maggio Musicale Fiorentino dirigida per Zubin Mehta.

En el camp de la direcció, comença als 16 anys formant un grup de cambra en el seu poble Villar del Arzobispo, realitzant els seus propis arranjaments per a eixe conjunt.

En juny de 2010 va crear l'orquestra de vents “Sant Joan del Mercat” amb motiu del centenari del naixement del mestre José María Cervera Lloret, interpretant la seua obra “Paisatge Llevantí” i la Harry Janos de Zoltan Kodaly.

Ha realitzat cursos de direcció de banda i orquestra amb José Rafael Pascual Vilaplana, Manuel Hernández, Enrique García Asensio, Salvador Sebastià, Francisco Melero, Hilari García, José Miguel Rodilla i Carlos Garcés entre altres.

Ha obtés el Primer Premi en el concurs nacional de direcció d'orquestra “Ciudad de Requena” en 2016, i també el primer premi en el curs-concurs organitzat per la Societat Musical “Santa Cecilia” de Cullera en 2017 i 2018.

En novembre de l'any passt 2017 va col·laborar en qualitat de director assistent amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en el Palau de les Arts en el muntatge de La Fura dels Baus de “El amor brujo” de Manuel de Falla amb Andrés Salado com a director musical.

Actualment és director assistent de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i director titular de la Unió Musical “Centre Històric” de València.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Junio 2019
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline