L'Orquestra Santa Cecília de Cullera participa al Cicle de Concerts d'Hivern

El pròxim diumenge, dia 3 de febrer a les 12 h, l'Orquestra Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia oferirà un concert emmarcat dins del Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera.

 

 

Al concert, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera, l'Orquestra Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia, sota la batuta del seu director Carlos Garcés Fuentelsaz, interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART

Egmont (Obertura)
L. van Beethoven

'Canto I' per a oboe i orquestra *
Manuel Morales
Oboe solista: Sergio Martínez Bataller

La búsqueda
Javier Artés Arlandis

SEGONA PART

Simfonia num. 41 'Júpiter' en Do Major
- Allegro Vivace
- Andante Cantabile
- Menuetto
- Molto Allegro
W. A. Mozart

* Estrena mundial


Orquestra Simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia

Creada en 1978 va ser la primera que es va formar dins d'una societat musical gràcies a l'ímpetu en aquell moment del mestre director de la societat Luis Sanjaime Meseguer. En eixos primers anys va realitzar nombrosos concerts per tota la Comunitat Valenciana i altres ciutats espanyoles com Conca, Saragossa, Albacete etc.. ja que era l’única existent, fins que altres societats musicals anaren creant orquestres que incrementaren l'oferta cultural de la Comunitat Valenciana, amb la qual cosa el nombre de concerts va anar menguant.

En juny de 1993 oferix un brillant concert en l'Auditori Nacional de Madrid; en desembre de 1995 amb el Taller d'Òpera de València va representar en el Palau de la Música la sarsuela “La Revoltosa”, dirigida l’orquestra en esta ocasió per José Agustín Fabra Catalá.

A nivell internacional en 1996 va realitzar concerts en Avigñon (França) i Arensbourg (Alemanya),i en 2002 dos concerts en la ciutat alemana de Jever dirigida per Salvador Sebastià López.

Han col·laborat amb ella solistes com Víctor Martín, Pedro Gorostola, Miguel del Barco i Bertram Egger, i ha participat en els Festivals Internacionals d'Orquestres “Ciutat de València” en el Palau de la Música.
Entre els concerts que ha fet destaquen en 2007 acompanyant al guitarrista Carlos Bonell, en 2008 representant la sarsuela “El duo de l'Africana” al nou Auditori de La Vila Joiosa i en el Teatre de Riba-Roja, i el concert al Palau de Congressos de Castelló, inclòs en el cicle de tardor, en els que va obtindre un gran èxit. En 2009 en el mateix auditori i en el del Palau de Congressos de Penyíscola va realitzar sis concerts didàctics, i en el mes de juliol el concert de clausura del I Concurs Internacional de Trompeta “Juan García Marín” en Anna.

Del del 27 de juliol al 3 d'agost va ser invitada al XIV Trobada Internacional de Música “Ciutat del Pas” en l'illa de la Palma de Gran Canària; el 30 d'agost va obrir el XLIII Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tarrega” de Benicàssim acompanyant el guitarrista José Luis Ruiz del Puerto i estrenant el concert “Somnis” per a guitarra i orquestra de Vicente Roncero, i en setembre va actuar en una Gala Lírica en la ciutat de Moncada. Este programa el va oferir de nou en gener de 2010 en el Palau de la Música de València i en juny en el Festival de l'Eliana.

Ha sigut l'orquestra dels cursos de direcció impartits per José Collado i Maurizio Colasanti, i ha tingut com a directors convidats a Juan Pablo Hellín, Juan Luís Martínez, l'argentí Andrés Tolcachir i Alexis Calvo. Va ser seleccionada per l'organització del Concurs Nacional Proart de Taiwan per acompanyar en una gira internacional a solistes guardonats en este concurs, celebrant a Espanya dos concerts un en Torrent i l’altre en la nostra ciutat. En febrer de 2017 va obtindre el Primer Premi en el I Concurs Bankia d'Oquestres de la Comunitat Valenciana celebrat al Palau de les Arts Reina Sofía de València, i este any ha participat en el Festival d’Orquestres organitzat també per Bankia celebrat en Sagunt el passat mes de setembre.

Els seus directors titulars ha sigut Luis Sanjaime Meseguer (director-fundador), José Agustín Fabra Català, Cristóbal Soler Almudéver, Álvaro Albiach Fernández i Salvador Sebastià López, sent actualment Carlos Garcés Fuentelsaz.

 


Carlos Garcés Fuentelsaz

Guardonat com a millor director d'orquestra l'any 2011 en “The Chinnart Awards Committee” en la seua gira amb l'Orquestra de Palència per Xina, així com millor director en el certamen per a orquestres de 2017 en el Palau de les Arts, Carlos Garcés ha dirigit, entre altres, a l'Orquestra de RTVE, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries (OSPA), Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Navarra, Oviedo Filharmonia, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra de la Comunitat de Madrid en una producció del Teatre de la Sarsuela, Orquestra Simfònica d'Euskadi, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Còrdova, Barbieri Symphony Orchestra, Boston Philarmonic Youth Orchestra, Gran Canària WO, Banda Municipal de Mallorca, Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, Banda de Música de Pamplona “La Pamplonesa” i Orquestra de l'Òpera de Rouen (França).

Natural de Sòria i diplomat en magisteri per la Universitat de Valladolid, es va decantar per la direcció orquestral llicenciant-se amb les màximes qualificacions en el Conservatori Superior de Música del País Basc (MUSIKENE), on va estudiar amb Enrique García Asensio i Manel Valdivieso. Ha rebut classes d'Odón Alonso, Benjamín Zander, Andrés Orozco-Estrada, Ferrer Ferran, José Manuel Aceña, Pascual Balaguer i J. Vicent Egea, ha sigut becat per a estudiar en el Conservatori Superior G. B. Martini de Bolonia (Itàlia) amb Luciano Acocella, i en els Països Baixos ha realitzat un màster en direcció d'orquestra en el prestigiós Conservatori Codarts de Rotterdam (Holanda).

En 2014 va ser acceptat per l'Orquestra del Festival de Lluerna per a estudiar amb el mestre Bernard Haitink, i des d'abril de 2015 pertany a la bossa d'alumnes de direcció d'orquestra de la JONDE.

Ha guanyat els Primers Premis en Secció d'Honor amb la banda simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera i l'orquestra simfònica de la mateixa societat de les que és director titular en el CIBM de València de 2015 i 2018, així com en el certamen per a orquestres Bankia de 2017 respectivament.

Ha presentat el seu primer disc amb l'Orquestra Lira Numantina de Sòria, “NVMANCIA”, amb la primera simfonia de J. Vicent Egea guardonat amb el Disc d'Or en la revista “Melómano” en la seua edició de setembre de 2016, i acaba de gravar la seua primera banda sonora “Bajo la piel del lobo” junt amb l'OSPA.

En esta temporada 2018-2019 realitza el seu debut amb l'Orquestra de Navarra, torna a dirigir entre altres a l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries i a l'Orquestra Simfònica de Bilbao en una gala lírica amb Ainhoa Arteta, i este passat mes de novembre ha presentat el disc “Monográfico de Rafael Talens” amb la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera.

Carlos Garcés ha sigut portada de la prestigiosa revista especialitzada en música clàssica “Melómano” en la seua edició del mes de setembre d’este any.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Noviembre 2020
L M X J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline