La Banda Juvenil de la Santa Cecília de Cullera actua al Cicle de Concerts d'Hivern

El pròxim diumenge, dia 20 gener a les 12 h, la Banda Juvenil de la Santa Cecília de Cullera oferirà un concert emmarcat dins del Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera.

 

 

Al concert, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera, la Banda Juvenil de la Santa Cecília de Cullera, sota la batuta del director Enrique Sapiña García, interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART

Gracia y Talento (Pasdoble)
José D. Castillo

Variations On A Theme By Glinka
N. Rimsky-Korsakov
Oboé solista: Inés Llopis Crespo

The Wise Teddybear
Thomas Legrady
Trombó solista: Mario Castelló Aragó

Pequeña Czarda
Pedro Iturralde
Saxòfon alt solista: Nacho Cordero Escrihuela

SEGONA PART

Ross Roy (Obertura per a banda)
Jacob de Haan

Los Cuatro Jinetes del Apocalipsis *
Hugo Chinesta

* Obra obligada per al pròxim Certamen Provincial de Bandes de Música de València a la Secció Primera, que se celebrarà al mes de maig i en el qual la Banda Juvenil participarà


Banda Juvenil de la Santa Cecília de Cullera

Amb músics procedents de l'acadèmia de música i del Centre Autoritzat Professional la Banda Juvenil de la societat va fer la seua presentació a Cullera el dia 16 de Novembre de 1979 en el marc de la I Setmana Artística, Cultural i Musical en honor de Santa Cecilia patrona de la música, sent el seu primer director Juan Iznardo Colom.

Esta banda juvenil actua en els concerts de tardor-hivern que es celebren anualment en la nostra ciutat junt amb la banda simfònica i l'orquestra de la societat i participa així mateix en els cicles i campanyes de concerts organitzats i patrocinats per les diferents administracions (Diputació, Conselleria, Federació de Societats Musicals etc….), així com contractada en altres ciutats.

L'any 1986 es va desplaçar a Le Bourget, poble pròxim a Paris, amb motiu del seu agermanament amb Cullera. En el Certamen Internacional de València de 1990 es va inscriure en la Secció Juvenil obtenint el Primer Premi i la Menció d'Honor amb les obres “Der Alte in Marchenland” de Kawasaki com a obra obligada i “Rapsodia rumana” d'Enesco com a obra de lliure elecció.

L'any 2001 participa en la segona edició del Certamen de Bandes Civils d'Aranda de Duero a Burgos, on obté el Primer Premi sota la batuta del seu director en aquells moments Juan Luis Tur Gómez.

Com a directors ha tingut des de la seua creació a Juan Iznardo Colom (1979-1981), Juan Luis Grau Martí (1984-1990), Guillermo Valverde Bravo (1990-1994), José Manuel Beltrán Bisbal (1994-1998), Juan Luis Tur Gómez (1998-2001) i Salvador Martínez Esteve (2002-2013), sent en l'actualitat el seu director des de novembre de 2013 Enrique Sapiña Garcia.


Enrique Sapiña García

Inicia els seus estudis de solfeig i clarinet en la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera amb el seu pare Enrique Sapiña Colom. Obté el grau superior de música en el Conservatori Superior “Oscar Esplà” d'Alacant amb les més altes qualificacions i paral.lelament estudia clarinet amb Juan A. Fenollar i realitza cursos de perfeccionament amb els professors José V. Herrera, Miguel Espejo, Enrique Pérez Piquer i Bertram Egger. També realitza diversos cursos de post-graduat amb Fabrizio Meloni, Joan E. Lluna, Philipe Cuper i Wenzel Fuchs en el Conservatori Superior de Música d'Aragó i amb Gerald Pachinger i Alois Brandhofer en l'Internationale Sommerakademie Mozarteum de Salzburg.

Obté premis com el “Premi Extraordinari Fi de Grau Elemental”, “Menció Honorífica Fi de Grau Mitjà”, “Premi Extraordinàri Fi de Grau Superior” i el Primer Premi en el II Concurs de Jóvens Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”.

Ha sigut membre de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, ha impartit classes de clarinet en el C.E.M. de Benifaió, en l’Escola de Música de Polinyà del Xúquer i en el C.P.M. Santa Cecilia de Cullera, i ha pertangut al cos de professors de música de secundària de la Comunitat Valenciana.

En 1999 obté la plaça de clarinet-requinto per concurs-oposició en la Banda Municipal de Màlaga i des de 2003 es professor de clarinet també per concurs-oposició de la Banda Municipal de València.

Ha estudiat direcció de banda i orquestra amb Salvador Sebastià López; des de 2009 fins a 2013 estudia direcció de banda en l’Escola Comarcal de Música “Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida” amb el professor José Rafael Pascual-Vilaplana i orquestració, anàlisi, harmonia i contrapunt amb els professors Ramón Garcia i Soler, Tomás Gilabert i Juan Alborch.
Ha realitzat també diversos cursos de perfeccionament de direcció de banda i orquestra amb Franco Cesarini, Alex Schillings, Francisco Grau, Maurizio Colasanti, Douglas Bostock, Cristóbal Soler, Mercedes Padilla i Miquel Rodrigo.

Ha sigut becat per a participar com alumne actiu en el prestigiós curs de direcció de banda simfònica i orquestra de la “Berklee College of Music” amb el professor Rafael Sanz-Espert i en 2007 va obtindre el Premi al Millor Alumne de Direcció de Orquestra i Banda del “XXIII Curs Internacional Ciutat de Cullera”.


Com a director convidat ha dirigit les bandes de música de l'Arxiconfraria de l'Esperança de Màlaga, l'A.M.Veterans-Ribera del Xúquer i la banda simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera.

Ha sigut director titular de la banda de l'Associació Musical “San Isidro Labrador” de Màlaga, de la banda de música de la “Unió Musical Polinyanense” de Polinyà del Xúquer amb la que va obtindre en 2014 el Primer Premi i Menció d'Honor en el XVIII Certamen Provincial de Bandes de Música de València i el Primer Premi i Menció d'Honor en el XXXVI Certamen Autonòmic de la Comunitat Valenciana, i director també de la banda simfònica de la societat musical “L’Artesana” de Catarroja.

Actualment estudia direcció d'orquestra i cor en el Conservatori Superior de Música de València i és director en pràctiques de la banda juvenil de la S.M.I. Santa Cecilia.

 

 

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline