La Jove Orquestra de l'Ateneu Musical actua al Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera

El pròxim diumenge, dia 10 de febrer a les 12 h, la Jove Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera oferirà un concert emmarcat dins del Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera.

 

 

Al concert, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal de Cullera, la Jove Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera, sota la batuta del director Pascual Martínez Martínez, interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART

Concert per a dos trompetes
A. Vivaldi
Trompetes solistes: Vicent Navarrete i John Montañez Marí

A Trumpeter’s Lullaby
L. Anderson

Bugler’s Holiday
L. Anderson
Trompetes solistes: Aaron Ibor Ferrando, Vicent Navarrete Serra i John Montañez Marí

Sax Pack
O. Schwarz
Saxòfon solista: Alejandro Galindo Escolà

SEGONA PART

Peer Gynt (Música incidental, sel.lecció)
E. Grieg

Gayaneh
- Danza de las jóvenes doncellas
- Escena lírica
- Danza de Ayshe
- Gopack
- Lezghinka
A. Khachaturian


Jove Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera

La Jove Orquestra Simfònica de l’Ateneu Musical de Cullera es va presentar en públic en la Casa de la Cultura el dia 20 de novembre de 1985. Nascuda al si d’esta societat musical amb més d’un segle d'història, forma part del context cultural i artístic de la Comunitat Valenciana.

Formada amb motiu de l’Any Europeu de la Música i l'Any Internacional de la Joventut, està formada per 70 joves, molts d’ells estudiants d'instruments d'arc al Conservatori de València i a la pròpia Societat Musical.

Malgrat la seua jove existència, l'orquestra executa nombrosos concerts totes les temporades dins de la Comunitat Valenciana, i des de 1987 participa regularment en el Festival Internacional d'Orquestres Juvenils organitzat al Palau de la Música de València.

Ha estat dirigida per Gerardo Pérez Busquier (1985-1993), Francisco Tamarit Fayos (1993-1996), Emilio Renard Vallet (1996-1998) i Frank de Vuyst (1998-2002), i des d'eixe any per Pascual Martínez Martínez.

Ha realitzat gravacions per a R.N.E., Ràdio 9, la C.O.P.E. i Radio Popular de València, i ha acompanyat solistes de la talla de Dolores Medina, Gloria Fabuel i Manuela Muñoz.

En els diversos cicles de concerts de primavera i de tardor en els que ha participat, l'Orquestra ha actuat en diversos punts de la Comunitat Valenciana interpretant amb èxit obres de Beethoven, Hummel, Schubert, Strawinsky, Falla, Haëndel, Mozart, Ravel, Blanquer i Talens entre altres, i en abril de 2008 va participar en el “XXI Festival Internacional d'Orquestres Ciutat de Múrcia”.

Amb la formació d’esta orquestra simfònica, l’Ateneu Musical contribuïx d’una manera important al foment de l’estudi dels instruments de corda, al temps que situa la nostra ciutat com a una de les primeres en conjunts artístics i musicals.


Pascual Martínez Martínez

Naix a Alcàsser (València) en 1965 i inicia els seus estudis musicals en el Consevatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València en l'especialitat de clarinet amb Juan Vercher i després de piano.

Va ser membre de l'Orquestra del Conservatori i de la Banda Juvenil de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i en 1986 va obtindre el títol superior de clarinet amb menció honorífica.

Posteriorment va cursar estudis superiors amb Rafael Talens, Amando Blanquer, Eduardo Cifre i Manuel Galdulf, obtenint els títols superiors de composició, orquestració i direcció de cors i d'orquestra amb menció honorífica i premi extraordinari fi de carrera respectivament en estos últims, i va ser seleccionat pel mestre Aldo Ceccato per a realitzar el curs de direcció d'orquestra a Santiago de Compostela a més de realitzar diversos cursos d'anàlisi musical i composició.

Com a director convidat ha dirigit la Banda Simfònica de l'Ateneu Musical de Cullera, Primitiva de Llíria, Tavernes de la Valldigna, Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Orquestra Jove de Múrcia. Ha sigut director de les societats musicals de Yàtova, Aldaia, Alcàsser i Xàtiva, així com director assistent de la Jove Orquestra Valenciana.

Ha exercit com a professor en els conservatoris de música de Carcaixent, Carlet, Vall d’Uxó, Cullera i València en les especialitats de clarinet, harmonia, formes musicals i orquestra. Ha compost diverses obres per a banda, música de cambra i orquestra, sent finalista també en diversos concursos, entre ells l'accèssit del “VIé Concurs de composició per a banda de música Rafael Rodríguez Albert“ de la Diputació d'Alacant amb l'obra “Seqüències”.
En l'actualitat dirigix l'Orquestra del Conservatori de València on és professor d'esta especialitat i l'Orquestra de la Societat Ateneu Musical de Cullera, i és també director convidat en l'Orquestra de Tavernes de la Valldigna i en l'Orquestra de Jóvens d'Albacete.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2019
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline