Finalitza el Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera amb l'actuació de la Banda Simfònica de l'Ateneu Musical

El pròxim diumenge, dia 24 de febrer a les 12 h, la Banda Simfònica de la Societat Ateneu Musical de Cullera, posarà punt i final al Cicle de Concerts d'Hivern de Cullera amb el seu concert.

 

 

A l'últim concert del Cicle de Concerts de Cullera, que tindrà lloc a l'Auditori Municipal del municipi, la Banda Simfònica de la Societat Ateneu Musical de Cullera, sota la batuta del director Ferrer Ferrán, interpretarà el següent programa:

PRIMERA PART

Viva el Rumbo (Pasacarrer 1895), ca. 5’
Cleto Zabala

Pluton, planeta enano (Poema Descriptiu 2018), ca. 7'30'' **
Enrique Hernandis

Cerulean overture (Obertura Simfònica 2018), ca. 7'30’’ ***
Julio Domingo

Gjallarhorn * (Concert per a trompa i banda simfònica) (2004), ca. 17’27''
I.- Gjallarhorn (“El cuerno que suena”)
II.- Heimball
III.- Odin
Ferrer Ferran
Trompa solista: David Escolà Quiles

SEGONA PART

Dragut el pirata (Poema Descriptiu Simfònic 2018), ca. 18'25'' **
Ferrer Ferran

T’ame música * (Himne per a cor i banda simfònica) (2013), ca. 5'10''
- Cor de l’Ateneu Musical de Cullera
Directora: Xelo González Martí
- Coral “Stella Maris” de Cullera
Enrique Hernandis

* Interpretació per primera vegada


Banda Simfònica de la Societat Ateneu Musical de Cullera

Fundada l'any 1896 pel professor, compositor i músic local Heliodor Frígola Calatayud, la banda d'esta societat ha comptat des de sempre amb excel.lents directors: Heliodor Frígola, José Mafé, Mariano Martí, Mariano Puig, Arturo Montes, Bernardo Adam, Daniel Martínez, Francisco Fort, Gerardo Pérez Busquier, Francisco Tamarit, Frank De Vuyst, Jesús Cantos Plaza i fins juliol de 2015 Vicente Soler Solano, sent des del passat mes de març el nou director titular el prestigiós compositor i director Ferrer Ferran.

L’han dirigit com a convidats importants personalitats de la música que en l'actualitat ocupen rellevants càrrecs com per exemple Enrique García Asensio, Rafael Talens Pelló, Jan Cober, Pablo Sánchez Torrella, Francisco Grau Vegara, José María Cevera Lloret, José María Cervera Collado, Ramón Herrero i Mercedes Padilla entre altres.

Pel que fa a guardons, la banda de la Societat Ateneu Musical de Cullera n'ha aconseguit molts principalment al Certamen Internacional de bandes de Música “Ciutat de de València” en el que participa per primera vegada en 1927 en la secció segona amb altres quinze agrupacions musicals aconseguint el Primer Premi, i posteriorment participa durant varios anys en la secció primera amb dos Primers Premis en 1951 i 1955. Des de 1956 participa en la secció d’honor amb un primer Premi en 1957.

Són molts els segons i tercers premis i un total de 13 primers, destacant les Mencions d´Honor dels anys 1987, 1988 i 1991 amb la banda juvenil. En juliol de 1989 la banda va viatjar a Holanda, concretament a Kerkrade, on va participar en “l'Olimpiada Musical” dins de la màxima secció, aconseguint el Primer Premi amb Timbal d’Or.

En novembre de 1997 la banda va guanyar el Primer Premi i Menció d’Honor en el XXVI Certamen Internacional “Vila d’Altea”, i en juliol de 1998 el Primer Premi amb Menció d’Honor del Certamen de València. En 1999 la banda va viatjar a França i Italia visitant ciutats com Riva del Garda i Venecia. En l'any 2001 la banda simfònica va obtindre el Primer Premi en la Secció d'Honor del Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València”, i en el 2002 el Primer Premi i Menció d’Honor en el XXXI Certamen Internacional “Vila d’Altea”.

En juliol de 2008 la Banda va obtindre de nou el Primer Premi en la Secció d'Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, i el Primer Premi i Menció d'Honor en el Certamen d'Altea, així com el corbatí d'or per haver aconseguit tres primers premis i menció d'honor en este certamen i en 2014 una altra vegada el Primer Premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”.

La banda simfònica ha efectuat també diverses gravacions discogràfiques sent la majoria íntegrament de música simfònica valenciana, i des de l'any 2000 tres compact disc, els dos últims dedicats a Rafael Talens i a Bernardo Adam Ferrero.
En 1996 l’entitat va celebrar el seu primer centenari, nomenant President d’Honor de la Societat a S.A.R. D. Felip de Borbó i Grecia, llavors Príncep d'Astúries, va editar un llibre de la història de la societat.


Ferrer Ferrán

Va exercir la càtedra de Composició en el Conservatori Superior de Música de Castelló durant 20 anys i en l'actualitat és professor en el Conservatori de Música de València en l'especialitat de Composició, Acompanyament, Llenguatges i Teoria de la música, i d'Orquestra, Director d'Honor de la Banda Primitiva de Paiporta i titular de l'Orquestra de Vents “Allegro” a Espanya i de la Banda Simfònica “Ateneu Musical” de Cullera.

També és Director Artístic de la Banda Simfònica Provincial de Ciudad Real, professor principal en el “Corso Biennale in Direzione di Banda” a Aosta (Itàlia) i principal director convidat en la Banda Simfònica “Simón Bolívar” a Veneçuela, activitat que comparteix amb la de concertista i director d'Allegro Centro Musical.

Va ser Vicepresident de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians entre els anys 2009 a 2017, i membre de la WASBE.

Les seves dues Simfonies “Tempesta del Desert” i “La Passió de Crist”, consagren a Ferrer Ferran com un dels millors compositors europeus del moment, definint-lo, segons la crítica: “un compositor capaç de combinar la tècnica amb una gran creativitat, fusionant la música d'avantguarda amb el pur llenguatge del romanticisme, creant així, un ambient replet de color, nou en aquesta època i escrita per a aquesta agrupació”; “Ferrer Ferran, gran estudiós del conjunt de vents i percussió, aconsegueix amb les seves composicions una sonoritat uniforme, tractant a aquesta agrupació com un conjunt sonor simfònic...”.

La seva tercera i quarta Simfonia, titulades “The Great Spirit”, i “El Coloso”, compleixen tots els propòsits, rebent de la crítica internacional els millors elogis i premis, consolidant així, a Ferrer Ferran com un compositor d'una demostrada trajectòria d'alta condició.

Les seves obres, especialment música escrita per a formacions de vents, tant camerística com a simfònica, han estat estrenades i interpretades en auditoris de reconeixement no només al nostre país, sinó a tot el món. Cal destacar les seves composicions escrites per a solistes de prestigi internacional, com el són: Jesús Fuster (Ob.), Rubén Marqués (Tpt.), Javier de la Vega (Sx.), Xavier Richart (Dolç.), Vicente López (Tb.), Javier Bonet (Hor.), Spanish Brass Lour Metals, Amores (Pc.), Strombor Brass, Duo Parsax (Sx.), Vicente Alberola (Tpt.), Luis Andrés Faus (Tpt.), Patrick Sheridan (Tb.), Nobuya Sugawa (Sx.), Christian Lindberg (Trb.), Tim Buzbee (Tb), Magdalena Martínez (Fl.), Pacho Flores (Tpt.), Australian Tuba Quartet, Eduardo Nogueroles (Tb.) Jacques Mauger (Trb.), Javier Sapiña (Cb.) entre molts altres.

Les seves composicions; Bassi la Marioneta, Aljama, En un Lugar de la mancha, Comic Overture, Ceremonial, Miticaventura, Echo de la Montagne, Juana de Arco, El Ingenioso Hidalgo, El Misteri del Foc, Castelo do Inferno, han estat premiades en concursos de composició en Maribor (Slovenia), Algemesí (València), Santa Cruz de Tenerife, Corciano (Itàlia), Bigastre (Alacant), Novi Liguri (Itàlia), Torrevella (Alacant).

Les seves obres han estat editades a Espanya per Impromptu, Piles i MUSICAES, París en l'editorial Combre, BIM para Suïssa i a Holanda per Molenaar, Dehaske i Hal Leonard amb la signatura Ibermúsica, sent aquestes tres últimes les editorials més importants d'Europa de música escrita per a banda. La seva música ja ha estat interpretada en els cinc continents.

Tota la seva música està registrada en CD, tenint ja gravats quinze CDs integrals de la seva producció, titulats Mar i Bel”, “Miticaventura”, “La Passió de Crist”, “Ceremonial”, “Magallanes”, “Echo de la Montagne”, “El Ingenioso Hidalgo”, “La Torre de Hércules”, “El Rugir del Kimbo” , “Red Dragon”, “The Great Spirit”, “Concert per a Vents”, “Jungla”, “El Coloso” i “Abu Simbel”.

Ferrer Ferran ha estat director titular d'algunes de les bandes més destacades de la Comunitat Valenciana, rebent en la seva carrera com a director, més de vint premis i grans elogis quant a crítiques i reconeixements, i com a director convidat, ha dirigit per gairebé tot el territori Español a més d'Alemanya, França, Bèlgica, Holanda, Veneçuela, Itàlia, Portugal, Grècia, Argentina, Colòmbia i Letònia.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline