Ximo Tarín dirigeix a la Banda Municipal de Música de Palma

El pròxim divendres dia 8 de febrer a les 19.30 h, la Banda Municipal de Música de Palma oferirà un concert emmarcat al Cicle d'Hivern amb Ximo Tarín Micó com a director convidat.

 

 

El concert que oferirà la Banda Municipal de Palma a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears forma part del seu Cicle de Concerts d'Hivern i comptarà amb Ximo Tarín Micó com a director convidat.

Aquest serà el programa complet del concert que té com a títol 'Damunt les Arrels d'un Poble':

PRIMERA PART:

'Musical Apolo' (Pasdoble)
Amando Blanquer

'Rituals de Danses d'Algemesí' (Suite Simfònica)
- Obertura
- Canzona
- Tema i variacions
-Final
Amando Blanquer

SEGONA PART:

'The Valencian Widow'
- Introduction
- Intermezzo
- Dance
Aram Khachaturian

'Colonial Song'
Percy Grainger

'Pacific Celebration Suite'
Roger Nixon

Els pròxims concerts del Cicle d'Hivern que oferirà la Banda Municipal de Palma seran els següents:

22 de febrero 2019
Auditorio del Conservatorio, 19.30 h
'Cinema i melodia: la música de John Barry i Basil Poledouris'
Presentador: Sergio Hardasmal
Director: José J. Esteve Vaquer
En colaboración con ABABS

8 de marzo 2019
Auditorio del Conservatorio, 19.30 h
'Somnis apocalíptics'
Trompeta solista: Francisco Montoya
Director: José V. Algado Climent


Ximo Tarín Micó (Barcelona, 21 de mayo de 1990)

Es va iniciar en els estudis musicals amb el seu pare, Joaquín Tarín Collado, a l'edat de sis anys, i va triar el clarinet com a instrument principal. Des del 2003, continua l'aprenentatge amb el seu cosí, José Miguel Micó Bori, solista de la Banda Municipal de Barcelona. Ja al Conservatori Municipal de Barcelona, va acabar el Grau Mitjà, en 2006, amb el professor Alfons Carbonell Bayonas i va rebre el premi d'Honor del Conservatori per unanimitat.

L'any 2010, va finalitzar els estudis de clarinet a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Josep Fuster, i en 2011 els amplia amb Joan Enric Luna en el Curs de Perfeccionament de l'Escola. Des de llavors i fins a 2016, col·labora habitualment amb la Banda Municipal de Barcelona com clarinetista.

Durant aquest període, ha participat en diversos cursos d'interpretació musical i rep classes de professors com Ramón Barona, Enrique Artiga, José Miguel Martínez, Enrique Pérez, José Cerveró, José Miguel Micó Castellano, Antonio Saiote, Alain Damiens, Harry Sparnaay, Wolfgang Meyer o Anthony Pay, entre altres.

Paral·lelament, des del 2005, desenvolupa la seva activitat com a compositor. Entre el 2008 i el 2013, va ser compositor resident de la Jove Orquestra Simfònica Diaula que, sota la batuta d'Alfons Reverté, va estrenar obres orquestrals com Aforismes Simfònics, Concertino per a Orquestra, Escenes Místiques i Danses Valencianes. Ha rebut encàrrecs de grups de cambra
com els Barcelona Clarinet Players, Duo tot’només o El Obac Ensemble, entre altres. En 2015 va ser guardonat amb el premi del 1r Concurs de Composició per a Octet de Trombons de Catalunya amb l'obra Vuit soldats de Varsòvia. Ha estrenat obres, al Paraguai, els EUA, Holanda, i en gran part del territori Español.

En 2014 va acabar els estudis de direcció d'orquestra en el Conservatori Superior de Música del Liceu amb Manel Valdivieso, Francesc Prat, Guerassim Voronkov i Daniel Mestre. L'any 2013 va dirigir l'orquestra de l'Òpera Jove de Catalunya i, l'any següent, va ser fundador de la Jove Orquestra Barcino, resident a Barcelona, de la qual és director fins al 2016.

Des de 2016 estudia a la Academy of Music and Performing Arts de la ciutat de Tilburg (Holanda) on cursa el Wind Band Conducting Màster amb els mestres Hardy Mertens, amb els qui, a més, desenvolupa la seva tasca compositiva, Henrie Adams i Jan Cober.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Febrero 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline