L'Agrupació Musical Serpis obri el Cicle de Concerts d'Exaltació de la Música Festera

El pròxim diumenge 24 de març, a les 11.45 hores, l'Agrupació Musical Serpis d'Alcoi, baix la direcció d'Andrés Guerrero Mañas, serà l'encarregada d'encetar el Cicle de Concerts d'Exaltació de la Música Festera.

 

 

El concert tindrà lloc al Teatre Calderón i el programa és el següent:

Primera part

Señorío Español (pasdoble, 1951)
José Alfosea Pastor
(1r premi al Festival de Música Festera d’Alcoi, l’any 1951)

Aleluya (marxa cristiana, 1958)
Amando Blanquer Ponsoda

La Canción del Harem (marxa àrab, 1907)
Camilo Pérez Laporta

Imatges (pasdoble, 2005)
Pedro Joaquín Francés

Afar Mosém (pas contrabandista, 2006)
Juan Carlos Sempere

Éxodo (marxa mora)
Ernest Gold/Arr.:Enrique Castro

Segona part

A mi Muro (pasdoble, 1973)
Francisco Esteve Pastor

Als Cristians (marxa cristiana, 1975)
José María Valls Satorres
(1r premi en el XII Festival de Música Festera d’Alcoi. Modalitat marxa cristiana)

Un Moro Mudéjar (marxa mora, 1981)
Rafael Mullor Grau
(1r premi en el XVIII Festival de Música Festera d’Alcoi. Modalitat marxa mora)

El K’Sar el Yedid (pasdoble, 1912)
Camilo Pérez Monllor

Mai-Sabel * (marxa cristiana, 2010)
Francisco Valor Llorens

Cavall de Foc * (marxa mora, 1996)
José Rafael Pascual

* Amb la col·laboració de les dolçaines de la Colla Rebuig d’Alcoi

Director: Andrés Guerrero Mañas


Després del parèntesi hivernal, i arribat el mes de març, comença a notar-se l’ambient primaveral i, amb ell, sonen les primeres notes de la música festera. I és que, com tots els anys, comença el Cicle de Concerts d’Exaltació de la Música Festera, cicle que encetarà l’Agrupació Musical Serpis amb el seu concert. Este concert, que hem preparat amb molta il·lusió, estarà format per 12 peces, amb pasdobles, marxes cristianes i marxes mores de destacats compositors, la major part d’ells de les nostres comarques.

La primera part s’inicia amb el pasdoble Señorío Español del compositor José Alfosea, primer premi del Festival de Música Festera de l’any 1951. Continuarem amb Aleluya d’Amando Blanquer Ponsoda, de la que cal destacar com a la primera marxa cristiana que es va compondre, i que va ser encarregada per la Filà Vascos per al seu boato a l’any 1958. Tot seguit interpretarem La Canción del Harem, marxa àrab de l’any 1907 de Camilo Pérez Laporta; per continuar amb el pasdoble Imatges de Pedro Joaquín Francés. Seguirem amb Afar Mosém, pas contrabandista de Juan Carlos Sempere Bomboí i dedicat a Rafael Moscardó Sempere, en l’any de la seua capitania contrabandista a Albaida. Tancarem esta primera part amb Éxodo, adaptació d’Enrique Castro de la BSO de la pel·lícula del mateix nom, composta per Ernest Gold.

La segona part s’inicia amb el pasdoble A mi Muro de Francisco Esteve, seguit per la marxa cristiana del compositor José Maria Valls Als Cristians, 1r premi al XII Festival de Música Festera de l’Associació de Sant Jordi. A continuació interpretarem Un Moro Mudéjar de l’alcoià Rafael Mullor Grau, que en 1981 va ser 1r premi del Festival de Música Festera d’Alcoi i està dedicada a Isidro Tormo, de la Filà Mudéjares. Tot seguit serà el torn del pasdoble El K’sar el Yedid de Camilo Pérez Monllor, imprescindible pasdoble dianer i un dels més característics de l’arrencada en aquest acte. Continuarem amb Mai-Sabel, marxa cristiana del compositor contestà Francisco Valor Llorens, composta en 2010 i dedicada a Rafael Briet i a la Filà Cavalleria Ministerial de Cocentaina. Acabarem esta segona part amb la marxa mora Cavall de Foc, del murer José Rafael Pascual Vilaplana i dedicada a Miguel Ángel Alcaraz, Alferes Moro d’Alcoi l’any 1996 per la Filà Realistes.

Metalls, fustes i percussió estan preparats per fer sonar els primers compassos de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi d’aquest 2019. Esperem que tots gaudiu d’este concert.

Avant l’Agrupació, avant la Música i avant la Festa!

Agrupació Musical Serpis d’Alcoi

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline