La Societat Musical Nova d'Alcoi ofereix el Concert d'Exaltació de la Música Festera

El pròxim diumenge 7 d'abril, a les 11.45 hores al Teatre Calderón, la Societat Musical Nova d'Alcoi participa al Cicle de Concerts d'Exaltació de la Música Festera.

 

 

Baix la direcció de Juan Doménech Calaforra oferirà el següent programa:

Primera part 

Novella (pasdoble, 2010)
Vicent J. Sanoguera Rubio

Iurde (marxa cristiana, 2018)
Rogelio Mira Rico

Soc Marrakesch- Mazar e sarif (marxa mora, versió 2018)
José María Valls Satorres

Al cel (pasdoble dianer, 2010)
Francisco Valor Llorens

Monjes y guerreros * (marxa cristiana, 2018)
Enrique Ródenas Alfaro

Sergio Martínez (marxa mora, 2005)
Rafael Mullor Grau

Segona part

Bambú (pasdoble, 1929)
José Carbonell García

Els Contrabandistes (m. dels contrabandistes, 1988)
José María Valls Satorres

Obeïda (marxa àrab, 1965)
Rafael Casasempere Juan

Mirhab (pasdoble, 1925)
Evaristo Pérez Monllor

Tino Herrera (marxa cristiana, 1995)
Amando Blanquer Ponsoda

El Somni (marxa mora, versió 1995)
Amando Blanquer Ponsoda

* Estrena

Director: Juan Doménech Calaforra


Emocionar, recordar, anunciar, arrancar, pregonar…son alguns verbs que poden entrar en el diàleg amb la música d’un concert de Festes de Moros i Cristians. Així, la Societat Musical Nova d’Alcoi vol que els espectadors vibren amb cada so de les interpretacions i que disfruten dels compassos d’aquest pregó musical. Per a l’edició d’aquest 2019 hem preparat un repertori que compta amb una selecció de peces d’autors clàssic i contemporanis, amb una estrena i amb la música que tocarem durant la celebració en honor a Sant Jordi.

En el concert sonaran els pasdobles Novella de Vicent J. Sanoguera, Al cel de Francisco Valor – dos peces en record de dos festers alcoians i que han estat triats pel nou sergent moro, David Antolí, perquè la Nova els interprete en la propera Glòria Major-, Bambú, composat per José Carbonell García i que està dedicat a l’industrial de la paperera Bambú Rafael Silvestre Abad i Mirhab d’ Evaristo Pérez Monllor.

Iurde és el títol de la marxa cristiana que ha escrit Rogelio Mira Rico per marcar el pas de l’esquadra especial de la Filà Muntanyesos i que la Nova interpretarà en l’Entrada Cristiana. La peça serà protagonista en aquesta audició en la que es presentarà per primera vegada la marxa Monjes y guerreros que ha compost el company i fiscorn de la Nova Enrique Ródenas. Seguirem introduint-nos amb el ritme alegre i vibrant en aquest anunci de la Festa de la mà de José María Valls Satorres i la seua marxa Els Contrabandistes i amb Tino Herrera d’Amando Blanquer.

La música de Valls estarà per partida doble ja que la banda tocarà la marxa mora Soc Marrakesch-Mazar e Sarif, és una versió revisada en 2018 i està dedicada a la Filà Marrakesch d’Alcoi, a l’igual que la de Blanquer, que firma la peça amb que tancarem el concert: El Somni (amb sons moruns per a Enrique Luis Sanus Abad, expresident de l’Associació de Sant Jordi). Obeïda, la marxa mora de Rafael Casasempere Juan que va presentar al II Festival de Música Festera de l’Associació de Sant Jordi en 1965 i la composició Sergio Martínez que Rafael Mullor Grau va crear per a recordar al fester de la Filà Magenta també escriuran la crida a la Festa per part de la Nova d’Alcoi.

És moment de passar de les paraules als sons. Avant la música i a disfrutar del concert de la Nova!

Societat Musical Nova d’Alcoi

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2019
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline