Francisco Valero-Terribas dirigeix a la Banda Municipal de Música de Palma

Aquesta vesprada, divendres dia 22 de març, a les 19.30 h, el director valencià Francisco Valero-Terribas dirigirà a la Banda Municipal de Música de Palma.

 

 

El concert, titolat 'Ritus primaverals i mediterranis' se celebrarà a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Aquest serà el programa complet que interpretarà la Banda Municipal de Música de Palma sota la batuta del director convidat Francisco Valero-Terribas:

PRIMERA PART:

A mi madre (pasodoble)
Roque Baños

Mare Nostrum (poema simfònic)
Miguel Asins Arbó

SEGONA PART:

Wind Borne
Avner Hanani

Pagan Dances
I. Ritual
II. Mystics
III. The Master of Sword
James Barnes


Francisco Valero-Terribas

Va iniciar la seua formació com clarinetista en el Conservatori Superior de Música de València, titulant-se després en Direcció d'Orquestra. Després de guanyar diferents concursos per a joves intèrprets va començar una intensa activitat com clarinetista en algunes de les més prestigioses orquestres espanyoles (RTVE, ONE, OSM, etc) mentre va completar els seus estudis en direcció en algunes de les Acadèmies i Universitats de major reconeixement internacional (Academia Chigiana, Fundació Eutherpe, Järvi Accademy , Manhattan School of Music, Lucerne Academy, Zürcher Hochschule der Künste i les Universitats d'Alcala d'Henares i Granada ) amb professors de la talla de : Kurt Masur, Bernard Haitink, David Zinman, B. Aprea, Paavo i Neeme Järvi. Així com amb Soriano, Achúcarro i Horacio Gutierrez en el repertori amb piano.

El seu treball amb solistes ha estat àmpliament reconegut per col·legues i crítics, el qual inclou col·laboracions amb solistes com: Morley, Magri, Rodríguez, De Solaun, Petrova, Melikyan, Zhelezcheva, Burchuladze, etc. Així com estrenes de composicions d'Enzinar, Díaz, Nuñez, Zavala, Cooley i Oliver Knussen.

Les seues aparicions enfront d'orquestres inclouen formacions d'Estònia, Romania, República Txeca, el Brasil, Portugal, França, Bulgària, Itàlia, Suïssa, Israel i Espanya, entre les quals cal destacar : Tonhalle-*Orchester Zürich, Orchestra Sinfonica di Bari, North Czech Philharmonic, Bulgarian Opera State, BMS Rio de Janeiro, Festival Strings Lucerne, Orquestra do Algarve, Pärnu Linnaorkester, Haifa Symphony, Orquestra Simfònica de Balears, Orquesta d'Extremadura, Oviedo Filarmonía, Orquesta Sinfónica d'RTVE, World Youth Orchestra i les Joves Orquestres Nacionals d'Espanya, Estònia i Armènia.

Director de l'Acadèmia de música contemporània de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (2011 i 2012), ha estat Director Assistent del Palau dels Arts “Reina Sofia” de València, a més d'en diferents produccions operístiques i simfòniques, col·laborant sovint amb Isaac Karabtchevsky, Yoel Levi, Bernard Haitink i Jesús López-Cobos. Ha rebut invitacions per a col·laborar amb diferents orquestres i festivals, entre les quals cal destacar les de Marin Alsop per al Cabrillo Contemporary Music Festival (Califòrnia), així com l'oferta personalment pel Mestre Lorin Maazel com a Director Resident del Festival de Castleton per al seu Festival de Castleton (Virgínia).

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Agosto 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline