La Societat Lírica i Musical de Benissa estrena l’espectacle ‘Arrels Simfòniques’

El pròxim divendres dia 12 d'abril a les 20 h, la Societat Lírica i Musical de Benissa oferirá el concert 'Arrels Simfòniques' al Centre d'Art Taller d'Ivars de Benissa.

 

 

Sota la direcció de Miguel Àngel Grau Martínez, la Societat Lírica i Musical de Benissa oferirà un concert en el qual intercalarà peces instrumentals amb veu, amb danses i amb dolçaina.

Estarà presentat i conduït pel jove Quico Llopis Ivars, musicòleg i saxofonista de la Banda de Benissa. El mestre de cerimònies nodrirà les peces musicals del concert amb explicacions i contextos històrics per tal d'acompanyar al màxim al públic durant tota la cronologia preparada.

L'inici del concert vindrà amb la interpretació del pasdoble 'L'entrà de la murta' de Salvador Giner Vidal, fent honor a l'arrelament de les bandes de música amb les festes dels pobles. El repertori continuarà amb 'Rapsòdia Valenciana' de Manuel Penella Moreno, peça en la qual s'incorporarà el grup de danses Esbart dansaire per a continuar amb la cançó popular 'Havanera del Mareny' amb l'acompanyament a la veu del cantaor Gerard L. Tomàs López.

Després serà el torn del 'Concert per a dolçaines i banda' de Joaquín Gericó Trilla, en el qual la banda acompanyarà a Josep Llinares Zaragoza i Santi Bertomeu Oliver a la dolçaina.

L'acte continuarà amb 'Lo Cant del Valencià' de Pedro Sosa López, on el jove Romà Ivars García realitzarà el solo de bombardí. 'La Granaïna del Tio Palero' serà la cançó popular que s'interpretarà per a continuar el concert, peça en la qual s'incorporarà a la veu Cristina Berenguer Ronda, i a l'acompanyament la Colla de Xirimiters Pere Bigot.

A continuació s'espera, 'Aljama', de Ferrer Ferran, peça basada en la batalla al voltant del riu Xúquer amb la brillant interpretació com a dolçaina solista de Cristina Martí Morell. El concert finalitzarà amb 'Muixerangues al cel' de Juan Carlos Sempere Bomboí, final apoteòsic en el qual li donarà un toc espectacular la 'Muixeranga Marina Baixa'.

'Les arrels s’han de mantenir vives i treballar-les, i també cal actualitzar-les i posar rostres de dones com Cristina Martí protagonitzant peces per a dolçaina i banda. Serà un concert memorable, preparat amb moltíssima il·lusió', manifesta Miguel Àngel Grau i Martínez, director de la Banda de Benissa.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Septiembre 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline