Concert de Los Secretos amb la Societat Artístico-Musical de Picassent

La Banda Simfònica i l'Orquestra de Cambra de la Societat Artístico-Musical de Picassent oferirà un espectacle simfònic de la mà de l'històric grup madrileny Los Secretos el pròxim divendres 6 de setembre a les 23 hores.

Serà a la Plaça d'Europa de Picassent. En primer lloc actuarà Los Secretos i interpretaran en acústic 6 temes, entre els quals grans clàssics com 'Agárrate a mí María', 'Échame a mí la culpa', 'Por el boulevard de los sueños rotos'.

 

 

La segona part del concert comptarà ja amb la presència sobre l'escenari de la Banda Simfònica i l'Orquestra de Cambra de la Societat Artístico-Musical de Picassent que dirigeix Víctor Soria Urios, i amb 13 temes més com 'Bailando con la luna', 'Hoy no'. 'Ojos de gata', 'Culpable', 'Pero a tu lado'... Entre banda i orquestra hi haurà més de 100 músics sobre l'escenari.

Cal recordar que la Societat Artístico-Musical de Picassent es troba en l'any del seu centenari i que des del passat mes de gener està celebrant-ho amb multitud de concerts i esdeveniments musicals.


Societat Artístico-Musical de Picassent

La tradició bandística a la nostra vila es perd en la nit dels temps. Tenim noticia, gràcies al cronista oficial Amadeu Lerma, que al segle passat ja existien a Picassent dues agrupacions musicals, però no hi ha constància escrita que puga aportar dades precises.

La marxa de la banda començà el 6 de gener de 1919. En aquell temps el nom que es va adoptar va ser el de “Centro Musical Explorador” que durà fins 1939, en que va canviar el nom pel de “Unión Musical de Educación y Descanso” i ja en data més pròxima, i amb la nova llei d’associacions, s’inscriu amb el nom que té a l’actualitat, Societat Artístico-Musical Picassent.

Com es pot observar, és molt dilatada la Història d’aquesta banda, que durant la nova existència, ha participat en tota mena de concursos i certàmens artístics, i està en possessió de tots els premis de totes les seccions del Certamen Internacional de bandes de la fira de juliol de València, destacant l’any 1933 amb el mestre Ramón Ramírez Caldes, on es va aconseguir el PRIMER PREMI en la Secció Especial, el més important de la història de la Societat.

Els directors que més es van destacar al front de la banda, pels premis aconseguit i pel seu major temps d’estància, van ser: Ramón Ramírez Caldes, Salvador Seguí Pérez, Vicente Palau Puchol, José Onofre Diez Monzó, Vicente Morató Tarazona, Benjamín Manzano Fort i Andrés Valero Castells.

 

 

En l’any 1977 es crea la Banda Jove de la Societat de la mà de José Onofre Diez Monzó, estant formada pels músics més joves de la Banda Simfònica. L'any 2000 es fa càrrec de la direcció de la banda l'actual director Juan Bautista Soria Medina.  

Al final dels anys 90 començà a funcionar la Jove Orquestra de la Societat amb el mestre Benjamin Manzano, i com a professor de corda Rafael Ramón Casas. Però no va ser fins l’arribada del mestre Onofre Diez quan l’Orquestra pren cos i es consolida. En el curs 2006-2007 es fa càrrec de l’Orquestra Rafael Ramón fins a 2013 on agarra el relleu l’actual director Víctor Soria Urios.

En el present curs 2018-19 l’Escola de Música té 223 alumnes, l’Orquestra Jove 12 estudiants, l’Orquestra de Cambra 25 integrants, la Banda Jove 50 components i la Banda Simfònica 100 músics. La Societat té 450 socis.

Des de 2005 dirigeix la Banda Simfònica, Víctor Soria Urios.

Des de desembre de 2010 és President de la Societat Francesc Morató Soldevila.


Víctor Soria Urios

Naix a Benifaió (València), inicia la seua formació en el Centre d'Estudis Musicals de Benifaió en l'especialitat de Trompa, finalitzant els seus estudis en el Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València.

Rep classes d'harmonia i anàlisi amb Rafael Talens i de direcció d'orquestra amb Antoni Ros Marbá, Jesús López Cobos, Arturo Tamayo, Juan José Navarro i José Miguel Rodilla.

Ha sigut director de la Banda Juvenil de Benifaió 1991-2003. Director de l'Orquestra de Cambra “Adelina Domingo” 2004-05. En 2001, amb el clarinetista Pascual Martínez Forteza crea el grup instrumental “Vent Camerístic”. Agrupació que realitza concerts d’estiu, acompanyant a solistes de primera línea, comptant amb músics de l’Orquestra de València i la Filharmònica de Nova York.

En 2011, invitat pel Cap de l'Estat Major, dirigeix la Banda Immemorial del Rei en presència del príncep d'Astúries en la cerimònia d'entrega de premis del XLIX edició de Premis Exèrcit 2011.

Des de maig del 2005 és director Artístic i Musical de la Banda Simfònica de la Societat Artístico-Musical de Picassent, amb la que ha aconseguit el 2n Premi de la primera secció del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València 2007, el 2n Premi en el Certamen de Bandes de Torrevieja en 2009, Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen de la Diputació de València 2017 en la primera secció i Primer Premi al Certamen de la Comunitat Valenciana 2017 en la secció primera. En 2013 assumeix la direcció de l’Orquestra de Cambra d’aquesta societat. Des de Setembre de 2017, es director de la Societat Musical “Poblats Marítims” de València.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Febrero 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline