Casa València de Barcelona celebra les III Festes de Moros i Cristians a la Vila de Gràcia

Per tercer any consecutiu, Casa València de Barcelona organitza les Festes de Moros i Cristians a la Vila de Gràcia.

Serà el pròxim dissabte 5 d'octubre i s'emmarcaran dins d'una jornada on participaran la Muixeranga de Barcelona, la Banda de Música La Valenciana, la Colla Borumballa de dolçaines i tabals i diferents "filaes" de Moros i Cristians de les localitats de Villena, Ibi, Llutxent i Casa València de Gavà.

 

 

A més, la festivitat compta amb la col·laboració de l'Espai del País Valencià i l'Associació de Comerciants Gran de Gràcia.

Les festes de Moros i Cristians s'han convertit en una de les festes més arrelades al País Valencià, principalment a les comarques del sud. Si bé simbolitza la lluita per la reconquesta entre moros i cristians, avui en dia, se celebra la unió de dos pobles que mostren tota la seua esplendor a través d'una "entrà", que és com s'anomena popularment aquesta desfilada. L'atractiu recau sobretot en la música i l'originalitat de les vestimentes.

A partir de les 12.00 hores es podrà gaudir d'un ambient festiu amb un taller de muixerangues organitzat per la Muixeranga de Barcelona. I, com és habitual, es realitzarà també un dinar popular per als inscrits prèviament al carrer Còrsega 335, enfront de la seu de Casa València.

 

 

A les 19.00 s'iniciarà "l'entraeta" de Moros i Cristians al carrer Gran de Gràcia amb Nil Fabra. El recorregut guiarà als espectadors per Gran de Gràcia, aprofitant que coincideix amb la festa al carrer del comerç de la Vila de Gràcia, fins a arribar al carrer Goya i finalitzant a la Plaça de la Vila. Tot el recorregut anirà acompanyat per la SMPVB, Banda la Valenciana i la Colla Borumballa, amb la presència especial de les esquadres de moros i cristians dels pobles de Villena, Ibi, Llutxent i Casa València de Gavà.

Una altra novetat és el 1r Concurs de Composició de Música Festera Casa València a Barcelona, organitzat amb el suport de l'ICUB dins del Cicle de Cultura Popular dels Ateneus. Les marxes mores participants en el concurs de composició s'interpretaran el diumenge 17 de novembre a les 12.00 hores al Teatre de Sarrià. La Banda de Música "la Valenciana" interpretarà tant les marxes mores del concurs com altres peces seleccionades per oferir una mostra de la música representativa d'aquesta festivitat popular.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Febrero 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline