El cicle Cultura als Barris programa tres concerts de bandes de música per al dissabte

Tres bandes de música són les protagonistes dels concerts que tindran lloc este cap de setmana a la ciutat de València dins del cicle Cultura als barris.

Es tracta d'una iniciativa de l’Ajuntament de València que es desenvolupa fins a l’1 de desembre, i que inclourà, a l’igual que l’any passat, 21 concerts de música de banda a càrrec de formacions de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval).

Els tres concerts tindran lloc dissabte 19 d’octubre a les 17 hores. La banda de l’Agrupació Musical San José de Pignatelli actuarà al barri d’Arrancapins. Sota la direcció del mestre Rafael Vizcaíno Cambra, tindrà lloc al Centre Cultural d’Abastos.

Per la seua banda, la banda de l’A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad oferirà la seua música a la plaça d’Holanda del barri de la Creu Coberta dirigida per Rebeca López Pérez.

El tercer concert del dissabte estarà protagonitzat pels músics de l’Agrupació Musical Sant Isidre dirigits per Rafael Lasso Gómez-Zurdo al barri Vara de Quart-Tres Forques.

 

 

Per al president de Cosomuval. Miguel Hernández, “és necessari que la música de les nostres societats musicals torne una vegada més als barris mostrant la gran tasca que desenvolupen a nivell artístic i musical i donant a conèixer al públic que constitueixen unes entitats fonamentals en el teixit cultural de la nostra ciutat”.

Les bandes participants en este cicle són les de la Societat Musical de Benifaraig, Centre de Música i Dansa de Natzaret, Centre Instructiu Musical de Torrefiel, Agrupación Musical San José de Pignatelli, A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad, Agrupació Musical Sant Isidre, Agrupació Musical Santa Cecília del Grao, CIM de Benimaclet, Ateneu Musical del Port, SIOAM Benimàmet, Massarrojos, Banda de Música de Campanar, Agrupación Musical Patraix, Agrupació Musical Gayano Lluch, Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, Agrupació Musical Benicalap, Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, Societat Musical Unió de Pescadors, CIM Tendetes i la Societat Unió Musical de Tres Forques.

A més dels concerts, Cultura als barris inclou altres propostes como ara poesia, monòlegs d'humor, tallers de manualitats, jocs populars, teatre infantil, màgia, cinema, conta contes, circ, òpera, etc que arribaran a un total de 24 barris.

COSOMUVAL

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de Valencia (COSOMUVAL) va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 26 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12500 socis.

Però les Societats musicals no només estan compostes per bandes de música, la majoria d'elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Càmera, Conjunts de Jazz, etc., i fins i tot algunes d'elles disposen d'Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com La Fira de les Bandes en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tenir lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó.

Des de desembre de 2011 és el seu president Miguel Hernández Ferrer.

CONCERTS CULTURA ALS BARRIS

5 d’octubre. 17 h. Barri Cabanyal-Canyamelar. Societat Musical Benifaraig.

5 d’octubre. 17 h. Barri Natzaret. CMD Natzaret.

6 d’octubre. 12 h. Barri Malilla. CIM Castellar-Oliveral.

13 d’octubre. 17 h. Barri les Tendetes. Centre Instructiu Musical de Torrefiel.

19 d’octubre. 17 h. Barri Arrancapins. Agrupación Musical San José de Pignatelli.

19 d’octubre. 17 h. Barri La Creu Coberta. A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad.

19 d’octubre. 17 h. Barri Vara de Quart-Tres Forques. Agrupació Musical Sant Isidre.

26 d’octubre. 12 h. Barri Aiora. Agrupació Musical Santa Cecília del Grao.

26 d’octubre. 18 h. Barri La Carrasca. CIM de Benimaclet.

26 d’octubre. 18:30 h. Barri La Malva-rosa. Ateneu Musical del Port.

27 d’octubre. 12 h. Barri Nou Moles. SIOAM Benimàmet.

27 d’octubre. 17:30 h. Barri La Creu del Grao. Agrupació Musical Massarrojos.

9 de novembre. 17 h. Barri Campanar. Banda de Música de Campanar.

9 de novembre. 17:30 h. Barri Soternes. Agrupación Musical Patraix.

9 de novembre. 12 h. Barri Torrefiel. Agrupación Musical Gayano Lluch.

16 de novembre. 12:30 h. Barri La Llum. L’Horta de Sant Marcel·lí.

30 de novembre. 17 h. Barri Benicalap. Agrupació Musical Benicalap.

1 de desembre. 17 h. Barri Montolivet. Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís.

1 de desembre. 12:30 h. Barri Patraix. CIM Tendetes.

1 de desembre. 12 h. Barri Sant Marcel·lí. Sociedad Musical Unió de Pescadors.

1 de desembre. 17 h. Barri La Raïosa. La Unió de Tres Forques.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Diciembre 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline