Concierto del Ciclo de Invierno 2020 de la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera

Este fin de semana la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera actuará en el Auditorio Municipal de Cullera dentro del Ciclo de Conciertos de Invierno de Cullera.

 

 

Tras la actuación el pasado fin de semana de la Jove Orquestra de la Sociedad Ateneo Musical, este domingo a las 11:30 h será el turno de la Banda Sinfónica de la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera que, dirigida por Carlos Garcés Fuentelsaz, ofrecerá un concierto con obras de José Alberto Pina, James Barnes, Steven Reineje, Cécile Chaminade, José Rafael-Pascual Vilaplana y Enrique Crespo. Destaca la participación de la solista de flauta Mar Tur Morat.

El programa será:

Suite americana para quinteto de metales (Son de México)
Enrique Crespo

Trompetas: Xavi Castelló y Enric Falcó
Trompa: Víctor Luján
Trombón: Arnau Morell
Bombardino: Guillem Roig

Encuentros (pasodoble)
José Rafael Pascual-Vilaplana

Concertino Op. 107
Cécile Chaminade

Flauta: Mar Tur Morat

Fate of the Gods
Steven Reineke

Sinfonía nº3 Op. 89
James Barnes

III - Mest 'Para Natalie'

Pompeii
José Alberto Pina

Banda Sinfónica de la Sociedad Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera

La Banda Santa Cecília de Cullera va ser fundada pel mestre Antonio Chornet Font en 1907, i la societat musical dos anys més tard, l'1 d'abril de 1909. El dia de Corpus de 1907 ix al carrer per primera vegada amb 35 músics uniformats i bandera, músics que procedien de l'escola municipal de solfeig i d'altres bandes, i ofereix el seu primer concert, ja que hi havia músics experimentats gràcies a la tradició musical de la ciutat des del segle XVIII.

L'any 1925 concorre al Certamen de València per primera vegada i en 1929 aconseguix el segon premi en la Secció Primera. En 1933 es presenta al Certamen Internacional de Narbona (França), on obté tres primers premis: a primera vista, sonoritat i execució. En 1949, ja en la postguerra, es reorganitza la societat, es recupera la banda i reprén la competició musical valenciana en la Secció Especial. En 1950 torna a Narbona (França), on aconsegueix la màxima qualificació davant de bandes franceses, belgues i suïsses. En la mateixa època alterna els certàmens de València amb altres actuacions, com la que va realitzar a El Escorial. En 1954 obté el segon premi en la Secció Especial, i en 1955 el tercer. En 1957 concorre al Certamen de Castelló de la Plana i guanya el primer premi de la Secció Especial.

Ve després una continuïtat de segons premis en la Secció Especial del Certamen de València, fins que l'any 1975 obté el primer. Aleshores se succeïxen altres premis en aquest certamen, entre els quals destaquen els aconseguits els anys 1984, 1989 i 1992 per anar acompanyats de la menció d'honor.

A Kerkrade (Holanda) assoleix primers premis els anys 1978 i 1981. En 1990 assisteix al Certamen Internacional de Glasgow (Escòcia) i guanya el màxim guardó. Al setembre de 1993 actua a Estrasburg convidada pel Parlament Europeu i en 1994 participa en el Certamen Nacional de Requena, on obté el primer premi amb menció d'honor.

Aconsegueix també el primer premi en la Secció d'Honor del Certamen de València els anys 1997 i 1999, i en els anys 2002 i 2004 guanya també el primer premi amb menció d'honor. En 2007 va obtindre de nou el primer premi, el Premi a la Millor Interpretació d'un Compositor Valencià i el Premi a la Millor Banda de la Comunitat Valenciana, en 2011 el segon premi i en 2015 i 2018 el primer premi en aquesta Secció d'Honor.

A part del seu primer director, Antonio Chornet Font, han sigut molts i grans professionals els que han estat al front de la banda, com Emilio Campos Campos, Pascual Sanchís Chapa, José María Machancoses, Julio Ribelles Brunet, Eduardo Cifre Gallego, Luis Sanjaime Meseguer, Cristóbal Soler Almudéver,  Álvaro Albiach Fernández i Salvador Sebastià López. També han sigut part important els seus  instructors, tals com Manuel Palau, José María Navarro, Ramón Corell, Lucas Conejero, Vicente Prats, Vicente Lillo, José Ortí, Víctor Martín, José María Cervera Collado i  Rafael Talens Pelló.

Actualment és el seu director Carlos Garcés Fuentelsaz.

Carlos Garcés Fuentelsaz, Director

Guardonat com a Millor Director d'Orquestra l'any 2011 en The Chinnart Awards Committee en la seua gira amb l'Orquestra de Palència per Xina, així com millor director en el Certamen per a Orquestres de 2017 en el Palau de les Arts Reina Sofia de València, Carlos Garcés ha dirigit, entre d’altres, l'Orquestra de RTVE, l’Orquestra de València, l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Oviedo Filarmonía, l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, l’Orquesta Sinfónica de Euskadi, l’Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias (OSPA), l’Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, l’Orquesta de la Comunidad de Madrid en una producció del Teatro de la Zarzuela, l’Orquesta de Navarra, l’Orquesta de Córdoba, l’Orquestra Simfònica del Vallés, la Barbieri Symphony Orchestra, la Boston Philarmonic Youth Orchestra, l’Orquestra de l'Òpera de Rouen (França), l’Orquestra Artave (Portugal), les bandes municipals de Mallorca, Pamplona, Castelló, Vitòria...

 Natural de Sòria i diplomat en Magisteri per la Universitat de Valladolid, es va decantar per la direcció orquestral i es va llicenciar amb les màximes qualificacions en el Conservatori Superior de Música del País Basc (Musikene), on va estudiar amb Enrique García Asensio i Manel Valdivieso. Ha rebut classes d'Odón Alonso, Benjamín Zander, Andrés Orozco-Estrada, Ferrer Ferran, José Manuel Aceña, Pascual Balaguer i J. Vicent Egea. Ha sigut becat per a estudiar en el Conservatori Superior G. B. Martini de Bolonya (Itàlia) amb Luciano Acocella, i en els Països Baixos ha realitzat un màster en direcció d'orquestra en el prestigiós Conservatori Codarts de Rotterdam (Holanda).

És director titular de l’SMI Santa Cecília de Cullera des de 2014 i s’alça amb els primers premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València de 2015, 2017 i 2018, tot marcant una de les èpoques més glorioses de la dita institució.

Entre la seua discografia destaca “Nvmancia”, amb la primera simfonia de J. Vicent Egea i l’Orquestra Lira Numantina, guardonat amb el Disc d’Or en la revista especialitzada    “Melómano”; el “Monográfico de Rafael Talens”, amb la Banda Simfònica de l’SMI Santa Cecília de Cullera; la banda sonora per a la pel·lícula “Bajo la piel del lobo”, amb l’OSPA...

En el camp líric ha dirigit la producció del Teatro de la Zarzuela “La cantada vida y muerte del General Malbrú”, ha realitzat una gala lírica amb Ainhoa Arteta i l'Orquesta Sinfónica de Bilbao, “Così fan tutte” amb l’Òpera de Rouen, la Novena de Beethoven amb l’Orquesta Sinfónica de Bilbao i la Sociedad Coral de Bilbao, etc.

Propers compromisos el tornaran a dur a dirigir la Banda Municipal de A Coruña, l’Orquestra de RTVE, l’Orquesta Sinfónica de Bilbao, l’Orquesta del Principado de Asturias...

Carlos Garcés ha sigut portada de la prestigiosa revista de música clàssica “Melómano”, en l’edició de setembre de 2018.

Per a més informació: www.cgarces.com

Mar Tur Morat

Marta Tur Morat naix el 5 de novembre de 1996 a Cullera (València). Als 7 anys inicia els estudis musicals en el centre CPM de la Societat Instructiva Santa Cecília de Cullera, en l’especialitat de flauta travessera.

La seua primera professora va ser Escarlata Bustillo Roselló. Als huit anys (curs 2004) ingressa en el CPM Rafael Talens de Cullera, on aconsegueix el títol professional en l’especialitat de flauta, amb els professors María José Llopis Ramón, Carolina Alberola i finalment amb José Manuel Beltrán Bisbal.

L’any 2015 comença els estudis superiors en el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló de la Plana, i en el curs 2019/2020 obté el títol de llicenciada en interpretació en l’especialitat de flauta travessera en l’ESMAR (Escuela Superior de Música de Alto Rendimiento).

És membre activa de la Banda i Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera.

Ha realitzat cursos de flauta amb professors com Dolores Tomás Calatayud, Joaquín Jericó, José Oliver, Adrián Palomares, Massimo Mercelli, Giovanni Mugnolo, Berten D’Hollander, Amparo Trigueros, Miguel Llopis, entre d’altres.

Actualment està cursant el Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya.

És professora de flauta en l’escola UMCA d’Altura, i ha treballat en altres escoles com Amics de la Música de Favara i en la UMCH del Grau de Castelló.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Abril 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline