Nuevo concierto de invierno de la Sociedad Ateneo Musical de Cullera

El Ciclo de Conciertos de Invierno de Cullera vuelve este fin de semana de la mano de la Banda Sinfónica de la Sociedad Ateneo Musical de Cullera.

 

 

En esta ocasión la formación, dirigida por Ferrer Ferran, ofrecerá un concierto titulado 'Amb sabor a dansa' con diversas obras de zarzuelas. Sobre el escenario les acompañará con las castañuelas Lolín Aura Melià.

El concierto será el sábado 26 de diciembre en el Auditorio Municipal a las 11:30 horas, donde interpretarán el siguiente programa: 

El tambor de granaderos (Pasodoble de la zarzuela)
Ruperto Chapí

El tambor de granaderos (Preludio de la zarzuela)
Ruperto Chapí

Agua, azucarillos y aguardiente** (Pasacalles de la zarzuela)
Federico Chueca

La procesión del Rocío (Fantasía sinfónica)
Joaquín Turina / Arr. Alfred Reed

I. Triana en Fiestas
II. La Procesión

Aragonesa** (De la Suite nº1 de 'Carmen')
George Bizet

El barberillo de Lavapiés (Selección de la zarzuela)
F. Barbieri

El baile de Luis Alonso** (Intermedio)
G. Giménez

La veu del trombó* (Balada-bolero para trombón y banda)
Ferrer Ferran

Trombón: Ceferino Pellicer Fullerat

La calesera** (Pasacalles de la zarzuela)
Francisco Alonso

De Cullera a Betlem se'n va Dorian** (Villancico)
Lolín Aura Melià

Tabalet: Francesc d'Assís Albendea Aura

* Interpretació per primera vegada
** Castanyoles: Lolín Aura Melià

Banda Sinfónica de la Societat Ateneu Musical

Fundada l'any 1896 pel professor, compositor i músic local Heliodor Frígola Calatayud, la banda d'aquesta societat ha comptat des de sempre amb excel·lents directors: Heliodor Frígola, José Mafé, Mariano Martí, Mariano Puig, Arturo Montes, Bernardo Adam, Daniel Martínez, Francisco Fort, Gerardo Pérez Busquier, Francisco Tamarit, Frank de Vuyst, Jesús Cantos Plaza i fins a juliol de 2015  Vicente Soler Solano. En l’actualitat el seu director titular és el prestigiós compositor i director Ferrer Ferran. L’han dirigida com a convidats importants personalitats de la música que a hores d’ara ocupen rellevants càrrecs, com per exemple Enrique García Asensio, Rafael Talens Pelló, Jan Cober, Pablo Sánchez Torrella, Francisco Grau Vegara, José María Cevera Lloret, José María Cervera Collado, Ramón Herrero i Mercedes Padilla, entre d’altres.

Pel que fa a guardons, la Banda de la Societat Ateneo Musical de Cullera n'ha aconseguit molts, principalment al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, en el qual participa per primera vegada en 1927 en la Secció Segona, amb altres quinze agrupacions musicals, i on aconsegueix el primer premi. Posteriorment participa durant diversos anys en la Secció Primera, amb dos primers premis en 1951 i 1955.  Des de 1956 participa en la Secció d’Honor amb un primer premi en 1957. Són molts els segons i tercers premis i un total de 13 primers, a més de destacar les mencions d’honor dels anys 1987, 1988 i 1991 amb la Banda Juvenil. Al juliol de 1989 la Banda de l’Ateneo Musical va viatjar a Holanda, concretament a Kerkrade, on va participar en l'Olimpíada Musical dins de la màxima secció, i va aconseguir el primer premi amb Timbal d’Or.  Al novembre de 1997 va guanyar el primer premi i menció d’honor en el XXVI Certamen Internacional Vila d’Altea, i al juliol de 1998 el primer premi amb menció d’honor del Certamen de València. En 1999 la banda va viatjar a França i a Itàlia, on va visitar ciutats com Riva del Garda i Venècia. L'any 2001 la Banda Simfònica va obtindre el primer premi en la secció d'honor del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, i en el 2002 el primer premi i menció d’honor en el XXXI Certamen Internacional Vila d’Altea.

Al juliol de 2008 la Banda va assolir de nou el primer premi en la secció d'honor del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, i el primer premi i menció d'honor en el Certamen d'Altea, així com el Corbatí d'Or per haver aconseguit tres primers premis i menció d'honor en aquest certamen, i en 2014 una altra vegada el primer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

La Banda Simfònica ha efectuat també diverses gravacions discogràfiques, la majoria íntegrament de música simfònica valenciana, i des de l'any 2000 tres discos compactes, els dos últims dedicats a Rafael Talens i a Bernardo Adam Ferrero.

En 1996 l’entitat va celebrar el seu primer centenari, i va nomenar President d’Honor de la Societat SAR Felip de Borbó i Grècia, llavors Príncep d'Astúries, alhora que va editar un llibre de la història de la societat.

Ferrer Ferran, director

Fernando Ferrer Martínez, amb el seu pseudònim Ferrer Ferran, diu: “La música és tan meravellosa que no té descripció, només es pot sentir”, “...siguem capaços i afortunats de sentir eixa màgia que la música ens dona, vegem allò que no es veu de la partitura”.

Ferrer Ferran va nàixer a València no fa massa anys. La seua gran passió és ordenar sons en una partitura; el seu desig, que el públic siga capaç d'entendre, apreciar i sentir eixos sons ordenats, i el seu compositor preferit, Leonard Bernstein.

“Leonard ho era tot, tenia ànima i un gran cor a banda de ser un gran compositor, un magnífic pianista i un fabulós director, però el més important és que també era una gran persona”.

 

“La música és eixa sensació que flota en l'aire, que tot ser viu percep, però només els afortunats són capaços de sentir eixe meravellós llenguatge universal abstracte”.

Ferrer Ferran és nomenat Batxiller d'Honor de l'Argamasilla en 2013 (Ciudad Real), Fill Adoptiu de la vila d’Alfaro en 2009 (Illes Canàries), és professor en el Conservatori de Música de València, director d'honor de la Banda Primitiva de Paiporta (València), director de la Banda Simfònica de l’Ateneo Musical de Cullera i de l'Orquestra de Vents “Allegro” a València, professor principal en el “Corso Biennale in Direzione di Banda” a Aosta (Itàlia) i principal director convidat de la Banda Sinfónica Simón Bolívar de Veneçuela. També és director artístic de la Banda Sinfónica Provincial de Ciudad Real, i director d'Allegro Centre Musical (València).

Ha rebut multitud de premis i reconeixements en tot el món en el terreny de la composició i de la direcció, però no és partidari dels currículums i preferix que se sàpiga d'ell escoltant la seua pròpia música, editada ja en 19 discos compactes integrals en què està registrada part de la seua producció. “La música és el reflex de l’ànima”.

La seua principal entrega és crear música per a fer feliç, treball que exercix rebent encàrrecs dels cinc continents, i seguir amb la direcció d'orquestres de vent. És sol·licitat per tot el món per a dirigir. A  més, tenim la seua labor en l’ensenyança de la música en el Conservatori de Música de València.

En l'actualitat Ferrer Ferran escriu la seua música motivat per peticions i encàrrecs tractant de fer arribar la felicitat per mitjà de la seua obra, i el seu principal lema és “emocionar i fer somiar amb el seu somni de compositor".

Però el més important és que ha portat la ciutat i província de València per tot el món, i que ha mostrat la seua música i el seu bon fer. I com sempre diu quan tutela un concert o se li estrena una obra: “...m'encantaria que tu fores capaç d'entendre i sentir eixos sons tan apreciats per mi. Desitge que penetren en el teu cor i disfrutes com mai d'aquest tan meravellós art”. 

Per a saber més d'ell, estàs convidat a visitar la seua web personal www.ferrerferran.com.

Lolín Aula Melià

Va començar els estudis musicals a la seua ciutat natal, en l’Ateneo Musical de Cullera. Obté el títol superior de violí en el Conservatori Superior Óscar Esplá d’Alacant. Entre els seus professors de violí figuren Joaquín Palomares, Ángel Jesús García, Vicente Antón o Margherita Marseglia; i, a Àustria, Anna Bach i Christos i Dimitri Polyzoides. A més, va estudiar dansa clàssica, espanyola, contemporània i interpretació amb professors com Susi García, Jesús Pérez, Martín Vargas i Ximo Vidal. També és contorsionista i autodidacta en el toc concertista de castanyoles.

Com a violinista ha col·laborat amb diverses orquestres i grups de cambra, i ha sigut professora de diverses acadèmies i conservatoris de música, municipals i de la Generalitat Valenciana, com els professionals de Cullera, Alacant i València.

En el món de la interpretació ha participat en diferents representacions teatrals i va ser seleccionada per la companyia de Teatre Imprebís, a Madrid. Com a contorsionista, ha actuat en el Circ del Gran Fele (València), així com en els programes televisius “Inés de Nit”, “Entre Setmana” (Canal 9) i “Un, Dos, Tres” (TVE), entre d’altres.

Amb les castanyoles de concert ha col·laborat amb el professor i concertista de guitarra José Miguel Sánchez, amb el catedràtic i concertista de piano Xavier Torres, així com en diverses actuacions i gales.

Actualment és professora del Centre Autoritzat Joaquín Olivert de l’Ateneo Musical de Cullera.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Festivales y Conciertos'

Error: No articles to display

También te recomendamos

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Octubre 2021
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline