La música de cinema serà protagonista al Concert de l'Orquestra Simfònica de la Santa Cecília de Cullera

Aquest concert està dins del Cicle de Concerts d'hivern de Cullera i es celebrarà el diumenge 14 de gener a les 12:00 hores a l'Auditori Municipal de Cullera.

La formació dirigida per Carlos Garcés Fuentelsaz interpretarà a la primera part d'aquest concert el següent programa i la col.laboració de Francisco Català Bertomeu com a contrabaix solista :

Suspiros de España (Pasdoble)
Antonio Álvarez

Farruca (Del sombrero de tres picos)
Manuel de Falla

La boda de Luis Alonso (Intermedi)
Gerónimo Giménez

Fantasia 'La Sonnambula' per contrabaix i orquestra
Giovanni Bottesini
Contrabaix solista: Francisco Català Bertomeu

La segona part d'aquest concert interpretar per l'Orquestra Sinfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera serà per a la música de cinema amb les següents obres:

El libro de la selva
Robert Sherman/Richard Sherman

Memorias de África
John Barry

Piratas del Caribe: At World´s End
Hans Zimmer

Lo Imposible
Fernando Velázquez

Danzón nº 2
Arturo Márquez

Director: Carlos Garcés Fuentelsaz


Orquestra Sinfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera

Creada en 1978 va ser la primera que es va formar dins d'una societat musical gràcies a l'ímpetu en aquell moment del mestre director de la societat Luis Sanjaime Meseguer. En eixos primers anys va realitzar nombrosos concerts per tota la Comunitat Valenciana i altres ciutats espanyoles com Conca, Saragossa, Albacete etc.. ja que era l’única existent, fins que altres societats musicals anaren creant orquestres que incrementaren l'oferta cultural de la Comunitat Valenciana, amb la qual cosa el nombre de concerts va anar menguant.

En juny de 1993 oferix un brillant concert en l'Auditori Nacional de Madrid; en desembre de 1995 amb el Taller d'Òpera de València va representar en el Palau de la Música la sarsuela “La Revoltosa”, dirigida l’orquestra en esta ocasió per José Agustín Fabra Catalá.

A nivell internacional en 1996 va realitzar concerts en Avigñon (França) i Arensbourg (Alemanya),i en 2002 dos concerts en la ciutat alemana de Jever dirigida per Salvador Sebastià López.

Han col•laborat amb ella solistes com Víctor Martín, Pedro Gorostola, Miguel del Barco i Bertram Egger, i ha participat en els Festivals Internacionals d'Orquestres “Ciutat de València” en el Palau de la Música.
Entre els concerts que ha fet destaquen en 2007 acompanyant al guitarrista Carlos Bonell, en 2008 representant la sarsuela “El duo de L'Africana” al nou Auditori de La Vila Joiosa i en el Teatre de Riba-Roja, i el concert al Palau de Congressos de Castelló, inclòs en el cicle de tardor, en els que va obtindre un gran èxit. En 2009 en el mateix auditori i en el del Palau de Congressos de Penyíscola va realitzar sis concerts didàctics, i en el mes de juliol el concert de clausura del I Concurs Internacional de Trompeta “Juan García Marín” en Anna.

Del del 27 de juliol al 3 d'agost va ser invitada al XIV Trobada Internacional de Música “Ciutat del Pas” en l'illa de la Palma de Gran Canària; el 30 d'agost va obrir el XLIII Certamen Internacional de Guitarra “Francisco Tarrega” de Benicàssim acompanyant el guitarrista José Luis Ruiz del Puerto i estrenant el concert “Somnis” per a guitarra i orquestra de Vicente Roncero, i en setembre va actuar en una Gala Lírica en la ciutat de Moncada. Este programa el va oferir de nou en gener de 2010 en el Palau de la Música de València i en juny en el Festival de l'Eliana.

Ha sigut l'orquestra dels cursos de direcció impartits per José Collado i Maurizio Colasanti, i ha tingut com a directors convidats a Juan Pablo Hellín, Juan Luís Martínez, l'argentí Andrés Tolcachir i Alexis Calvo. Va ser seleccionada per l'organització del Concurs Nacional Proart de Taiwan per acompanyar en una gira internacional a solistes guardonats en este concurs, celebrant a Espanya dos concerts un en Torrent i l’altre en la nostra ciutat, i el passat més de febrer va obtindre el Primer Premi en el I Concurs Bankia d'Oquestres de la Comunitat Valenciana celebrat al Palau de les Arts Reina Sofía de València.

Els seus directors titulars ha sigut Luis Sanjaime Meseguer ( director - fundador), José Agustín Fabra Català, Cristóbal Soler Almudéver, Álvaro Albiach Fernández i Salvador Sebastià López, sent actualment Carlos Garcés Fuentelsaz.


Carlos Garcés Fuentelsaz

Guardonat com a Millor Director d'Orquestra de l'any 2011 en “The Chinnart Awards Committee” en la seua gira amb l'Orquestra de Palència per Xina, així com Millor Director en el Certamen d'Orquestres 2017 celebrat en el Palau de les Arts Reina Sofia de València, Carlos Garcés ha dirigit entre altres a l'Orquestra de RTVE, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra Simfònica d'Euskadi, Orquestra del Principat d'Astúries (OSPA), Filarmònica de Gran Canaria, Orquestra de la Comunitat de Madrid en una producció del Teatre de la Sarsuela, Orquestra de Còrdova, Orquestra Simfònica del Vallès, Barbieri Symphony Orchestra, Boston Philarmonic Youth Orchestra, Orquestra Simfònica d'Àvila, Banda Municipal de Mallorca, Banda de Música de Pamplona “La Pamplonesa”, Gran Canaria Wind Orchestra, Orquestra de l'Òpera de Rouen (França) etc..

Natural de Soria i diplomat en magisteri per la Universitat de Valladolid, es va decantar per la direcció orquestral finalitzant els estudis amb les màximes qualificacions en el Conservatori Superior de Música del País Basc (MUSIKENE), on estudia sota la tutela d'Enrique García Asensio i Manel Valdivieso.

Ha rebut classes d'Odón Alonso, Bernard Haitink, Benjamin Zander, Andrés Orozco-Estrada, Ferrer Ferrán, Jose Manuel Aceña, Pascual Balaguer i J. Vicent Egea entre altres..…, i ha sigut becat per a estudiar en el Conservatori Superior G. B. Martini de Bolònia (Itàlia) amb Luciano Acocella.

Es trasllada a Holanda on realitza un master en direcció d'orquestra en el prestigiós Conservatori CODARTS de Rotterdam; en 2014 es acceptat per l'Orquestra del Festival de Lucerna per a estudiar amb el mestre Bernard Haitink i des de abril de 2015 pertany a la borsa d'alumnes de direcció d'orquestra de la JONDE.

En juliol de 2015 obté el Primer Premi en la Secció d'Honor en el CIBM de València amb la banda simfònica de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera de la que és director titular, i en 2017 el Primer Premi amb la seua orquestra simfònica en el I Certamen d'Orquestres de la Comunitat Valenciana organitzat per Bankia.
En 2016 va presentar el seu primer CD “NVMANCIA” amb l'Orquestra Lira Numantina de Soria amb la primera simfonia de J. Vicent Egea, CD guardonat amb el Disc d'Or de la revista especialitzada “Melómano” en la seua edició de setembre, y acaba de gravar la seua primera banda sonora “Bajo la piel del lobo” amb l'orquestra del Principat d'Astúries.


Francisco Català Bertomeu

Inicia els seus estudis musicals de percussió i solfeig amb Juan Roig en l'Acadèmia de Santa Cecilia de Cullera i als 14 anys comença els estudis de contrabaix amb E. Maravella (solista de l'O.N.E.) en el Real Conservatori de Madrid on obté les més altes qualificacions i premis incloent l'Extraordinàri de Fi de Carrera per unanimitat del tribunal.

Continua estudiant en el Conservatori de Ginebra (Suïsa) durant tres anys amb Franco Petracchi sent “Premi de Virtuosisme” i posteriorment finalitza la seua formació en Londres amb Tom Martin (solista de la London Symphony) i assisteix a cursos de perfeccionament amb G.Etorre, B.Cazauran, J.Bradetich, T.Barbe, J.Katrama, W.Guttler i B.Salles adquirint el domini de les escoles d'arc francesa i alemana.

Ha sigut professor titular en els Conservatoris Professionals de València, Castelló i Lliria i de l'Acadèmia Jove d'Orquestra, convidat pels d'Alacant, València, La Corunya, Saragossa, Jaén, Cartagena i Còrdova així com professor col.laborador amb la JORVAL, OJRM, Orquestra Mundial de JJ.MM, Curs Internacional de Cullera, Curs d'Estiu de L'Eliana, Universitat Internacional d'Andalusia, Acadèmia Internacional de Gandia, Escola Internacional de Música de Lucena, North Texas University etc...

Col.labora habitualment amb formacions de cambra com el Grup Instrumental de València, Camerata XXI de Tarragona, Espai Sonor de Sueca, Ensemble ConTempo de Girona i Solistes de València, i ha sigut premiat en el Concurs Permanent de JJ.MM. d'Espanya, Primer Premi del Concurs Internacional de Contrabaix de Múrcia i guanyador del Concurs d'Interpretació “Ciutat de València”.

Desenvolupa també una activitat solista en auditoris i festivals en Espanya, Italia, Suïssa i EE.UU, interpreta a Dragonetti, Françaix, Bottesini i Koussevitzky amb diverses orquestres i ha estrenat l'obra “Escorzo Grave“ de Cesar Cano en el Palau de la Música de València. A més ha obtés per oposició plaça en l'Orquestra Simfònica de l'Òpera del Liceu de Barcelona i en l'Orquestra de València com a solista de contrabaix.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Diciembre 2018
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline