La Unió Musical d’Alaquàs estrena ‘La Fulla de Malva’, sinfonía nº 1 de Salvador González

El proper diumenge 22 d'abril es celebrarà el concert on sonarà per primera vegada aquesta obra inspirada en la novel.la d'Adrià Hernández al Castell d'Alaquàs que celebra el seu centenari.

"La celebració dels 100 anys del Castell com a monument nacional és una oportunitat per a construir el nostre futur des de la cultura i els valors cívics, des de la cohesió social i la participación responsable" així s'expressa la Unió Musical d’Alaquàs que ha volgut que la seua principal contribució a la conmemoració siga un bé que quede com a patrimoni futur per al poble. Per tal motiu, estrena l'obra “La Fulla de Malva”, una obra simfònica de Salvador González, ideada per Lute Fernández, i basada en la novel·la “La Hoja de Malva” d' Adrià Hernández. L'espectacle estarà dirigit per Enric Parreño.

La compossició està basada en la música i l’espirit renaixentista, que agradaría que impregnara sempre l’acció cultural local. Aquesta obra és fruit del treball de moltes persones i de la col.laboració de moltes altres, així com el suport d’algunes institucions. En la Unió Musical d'Alaquas aposten la corresponsabilitat en la promoció cultural de les entitats cíviques amb el recolzament de les institucions publiques i privades com a fòrmula per a construir ciutats més lliures.

 

   

 

'La Fulla de Malva'

Primer moviment: La mort.

A la València de l'últim terç del segle XVI, la troballa del cos assassinat d'un noble mobilitza tots els estaments de la ciutat per aconseguir la identificació dels seus autors. La constant amenaça de rebel·lió morisca dispara totes les alarmes. La trama va contant distints moments de la família a qui pertanyia, i esdeveniments històrics.

Segon moviment: Jachmot l’home del renaixement.

Alaquàs està immers en les obres dels seus monuments més importants, l'Església, i el Palau Senyorial. Moros i cristians treballen sota les ordres de Jachmot, el contemporitzador, que deixa la seua empremta escombrant part del poble antic. El Senyor fa del seu Palau un model d'aquesta força cultural procedent d'Itàlia que va imposant-se.

Tercer moviment: La venjança.

Els moriscos simulen ser cristians però en el seu interior continuen professant la seua fe en l'Islam. El Palau acull en els seus salons, festes dels nobles valencians. El Comte d'Alaquàs es relaciona amb el millor de la cultura. Lope de Vega escriu dins de les parets del Castell alguna de les seves obres.

Per altra part, ell mateix s'encarregarà de conduir al desterrament als seus vassalls moriscos en el moment de l'expulsió. L'Alqueria d'Al-Aqwās que durant tants segles van ocupar els seus avantpassats no tornarà a sentir les rialles i plors dels nens musulmans pels seus carrers. Un convers té l'encàrrec de matar al Comte per venjar la mort de Paxarico, l'últim Alfaquí de l'Aljama d'Alaquàs. Morirà asfixiat amb el seu coixí.


José Salvador González Moreno

Nace en Alquería de la Condesa en el año 1961.

Inicia sus estudios musicales de solfeo y trombón de la mano de Don Vicente Catalá en su pueblo natal. Posteriormente continua su formación en el seno de la Unión Musical “San Francisco de Borja” de Gandia con Don Hermenegildo Amorós Catalá, a la vez que ingresa en el Conservatorio Superior de Música de Valencia siendo alumno de Don Joaquín Vidal.

A la edad de 15 años, se traslada a Madrid donde finaliza sus estudios en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid de la mano de Don José Chenoll presentándose al premio de fin de carrera, al tiempo que complementa dichos estudios con Don Humberto Martínez Aguilar, colaborando con la Orquesta Nacional de España en calidad de contratado.

Con 16 años ingresa por oposición en el cuerpo de suboficiales músicos del Ejército de Tierra.

Realiza estudios de transcripción y dirección bajo la batuta de Don Francisco Mullor y Don Bernardo Adam Ferrero.

Ingresa por oposición en el cuerpo de subdirectores músicos del ejército, siendo destinado a la música de La División de Infantería Mecanizada 'Maestrazgo Nº3' con sede en Valencia transformándose esta unidad en el Cuartel General de la F.M.A.

Ha estado al frente de las sociedades Unión Musical Santa Cecilia de Barx (Valencia), Sociedad Unión Musical de La Nucía (Alicante), la Banda de la Asociación Musical Jalonense de Jalón (Alicante), y ha impartido clases de trombón en la Unión Musical Alaquasense de Alaquás (Valencia) y en la Banda Sinfónica de Aldaia durante 7 años.

Es miembro de los metales Catedralicios de Valencia, conjunto que dirige Don Salvador Chuliá. Ha colaborado durante 6 años con la Banda de la sociedad “La Artística” de Buñol.

Ha sido galardonado con seis primeros premios de composición de pasodobles en Cartagena (Murcia) y finalista en concurso de Música Festera en su modalidad de pasodoble en Alcoy en el año 2000. También quedó finalista en el concurso de marchas procesionales organizado por el Excelentísimo Ayuntamiento de Alicante.

Ganador del IV concurso de composición de música festera “Villa de Calpe” en el año 2004 en la modalidad de Marcha Mora.

En el año 2006, fue galardonado nuevamente en el VI concurso de composición “Villa de Calpe” con el Primer Premio, en la modalidad de Marcha Cristiana.

Durante la IIIª edición del Concurso de Altea celebrado en el año 2006, es autor de dos de las obras obligadas para el citado Concurso, una para Bombardino en el 2º Ciclo de Grado Medio y la otra para Tuba en el 3º Ciclo de Grado Medio.

Compone por encargo la obra obligada en la 35ª edición del Certamen Internacional de Bandas de Música “Vila d´Altea” (2006) en la Primera Sección y la obra obligada para Fin de Carrera en la IVª edición del Concurso de Tubas “Vila d´Altea” en el año 2007.

Ha sido componente del Jurado en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de Valencia” en el año 2007, en el Certamen “Vila d’Alginet” 2010, en el Certamen Provincial de Bandas de Música de Pontevedra, Certamen “Vila de Alaquàs”, etc.

Durante la edición del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de Valencia” del año 2009, compone la obra obligada en la sección 2ª, obra encargo del Excelentísimo Ayuntamiento de Valencia.

Por encargo de la Corporación Yamaha, compone una obra cuyo estreno tuvo lugar en la ciudad de Manizales (Colombia) el año 2009,siendo estrenada por la Orquesta Latinoamericana de Viento.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Julio 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline