Mikael Celda dirige a la Sociedad Musical l’Artística Manisense

El director de Orleans se pone al frente de la sociedad musical de Manises en un concierto que tendrá lugar el sábado a partir de las 22:00 horas en la Plaza Corazón de Jesús.

Para este acto, Mikael Celda ha preparado el siguiente programa:

1ª parte:

Las arenas
Manuel Morales

Las Aventuras del Principito
Ferrer Ferran

2ª parte:

Festive Overture
D. Shostakovich

5ª Sinfonía (Finale)
D. Shostakovich

Obertura 1812
P.I. Tchaikovsky


Mikael Celda González

Es licenciado en Dirección de Orquesta por el Conservatorio Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valencia con Pilar Vañó y Manuel Galduf, finalizando sus estudios con las máximas calificaciones. Nacido en Orleans (Francia), se inicia en la música con el violín como instrumento. Ha trabajado con profesores de reconocido prestigio como Pilar Mor, Miguel Ángel Gorrea , Evelio Tieles y Vartan Manoogian. Ha actuado junto a Orquestas como la Orquesta de la Comunidad Valenciana, Orquesta Municipal de Valencia, Orquesta Ciutat de Torrent, Grup Instrumental de Valencia, Orquesta Filarmónica de Andalucía y Orquesta Sinfónica de Castilla y León, entre otras.

Realiza estudios de Armonía, Análisis, Contrapunto y Fuga, Orquestación y Composición principalmente en el Conservatorio Superior “Joaquín Rodrigo” de Valencia, con profesores de la talla de José Fabra, Roberto Loras, Juan José Poveda, Ana Cazurra, Claudia Montero, Francisco Zacarés , Roberto Forés y Andrés Valero, entre otros, así como diferentes cursos de Dirección con Francisco Cabrelles, Juan Antonio Espinosa, Enrique García Asensio, Bruno Aprea, Colin Metters, Jorma Panula, Kurt Masur y Bernard Haitink. Durante los años 2012 y 2013 es invitado como alumno a las clases magistrales impartidas en el Palau Reina Sofía de Valencia por su entonces director titular Omer Mier Wellber. Ha trabajado con directores de la talla de Manuel Galduf, Miguel A. Gómez Martinez, Yaron Traub, George Prêtre y Zubin Mehta, entre otros, realizando conciertos en salas tan destacadas como Palau de Les Arts Reina Sofía de Valencia , Palau de la Música de Valencia, Auditorio de Peñíscola, Auditorio de Castellón, Auditorio de León, Auditorio del Euskalduna de Bilbao, Auditorio Kursaal de San Sebastián, Central Hall de Edinburgo, Auditorio de Grenoble (Francia) y National Theater and Concert Hall de Taipei (Taiwán). Ha dirigido diferentes Orquestas Nacionales e Internacionales en distintos países como España, Italia, Francia, Bulgaria, Alemania, Reino Unido, Taiwan entre otros y su repertorio como Director abarca todo tipo de géneros, desde Música Sinfónica, Ópera, Música para Banda, Música Contemporánea, etc. Posee en su haber distintas grabaciones de CD y DVD.

Actualmente es el Director Titular de la “Sociedad Musical Sta. Cecília” de Moncofa y de la Orquesta “La Lírica” de Silla.


Història de la Societat Musical L'Artistica Manisense

Per conèixer els antecedents de la Societat Musical L’Artística Manisense, ens hem de remuntar a 1888. En aquell any es va crear la primera banda de música a Manises, anomenada Del Círculo. Poc després, en 1899, es produeix una escissió i naix una nova entitat: la Sociedad Instructivo Musical, coneguda com La Nova, per distingir-la de l'altra, La Vella. No obstant, en integrar-se aquesta última en el Círculo Católico La Paz prendria aquest nom. Comença així el camí d'aquestes dues agrupacions musicals de Manises, La Paz i El Musical, estrenant obres en els seus respectius locals socials, en els concerts i processons del poble i en els apassionats certàmens de la Fira de Juliol de València. Aquestes dues bandes de música van ser dirigides pels mestres: Escobar, Rius, Borrero, Muñoz, Bonet, Campos, Redondo, Berenguer, Teixidor, Navarro, Ibáñez, García, Asensi, Morató, Villasalero… A l'esquerra, La Paz en el Certamen de València de 1915, i a la dreta El Musical en el mateix certamen en l'any 1917. En arribar la Guerra Civil, les dues bandes van desaparèixer materialment, però va quedar l'esperit d'unes quantes persones, gràcies a les quals es va poder mantindre l’afició musical a Manises. Trenta anys després, en 1968, es va crear l'actual Societat Musical L'Artística Manisense. La seua fundació va respondre a la iniciativa d'aquells músics procedents de La Paz i El Musical, que van reunir alguns xavals aficionats a la música perquè reberen classes de solfeig.

 

  Dos anys després, el 1970, la Banda oferiria el seu primer concert. Des d'aquells moments inicials, la Societat Musical L'Artística Manisense ha anat creixent i consolidant-se com un important referent cultural de Manises. A més de la Banda Simfònica, actualment L'Artística Manisense compta amb altres formacions que amplien l'oferta musical i educativa: l'Orquestra, dirigida per Joan Francesc Miquel Zanón; la Banda Juvenil, dirigida per Jesús Jareño González; i el Cor Polifònic, dirigit per Cristian Cavero García. A més, la Societat compta amb una Escola de Música, Dansa i Teatre que ofereix classes de solfeig, solfeig per a adults, dansa i teatre. La Societat compta amb Pablo Sánchez Torrella i José Miguel Micó Castellano com a Directors d'Honor i amb Antonio Asunción Hernández com a President d'Honor.


Història de la Banda

El 1968 es va crear la Societat Musical L’Artística Manisense, gràcies a la iniciativa de músics provinents de les desaparegudes bandes La Paz i El Musical i a la il·lusió de joves aficionats a la música. La primera actuació va ser l'any 1970 i la banda encara no comptava amb uniforme de músic. Fou en 1971 quan va actuar amb el seu primer professor i director Enrique Forés Asensi, que va estar com a director de la Societat fins a 1973. El seu successor en el càrrec fou Rafael Martínez Castillo. Aquest director va perfeccionar els coneixements de la banda i va presentar a aquesta, per primera vegada, al Certamen organitzat per la Diputació Provincial de València en 1974. El mateix any va deixar la societat i li va succeir el mestre José Miguel Micó Castellano, qui va aconseguir consolidar la banda i la va situar entre les millors de la Comunitat Valenciana.

José Miguel Micó Castellano va estar al capdavant de la Banda Titular 23 anys, al llarg dels quals la banda va assolir un excel·lent nivell. A més de l'assistència a certàmens i nombrosos festivals per tota la Comunitat Valenciana, la banda va realitzar diverses gires per Europa, visitant països com França, Holanda i Alemanya. A més a més, actua en dues ocasions al Palau de la Música de València, en juny de 1993 i en juny de 1996. També ha realitza concerts a les províncies de Múrcia i Toledo. El desembre de 1997, durant el Concert de Nadal, es va acomiadar de la Societat el director José Miguel Micó. Al gener de 1998, Julio Martínez García pren la direcció de la banda. En abril d'aquell mateix any, Alexis Calvo López assumeix el paper de director fins a juliol de 2001. Durant l'estada d'Alexis Calvo, cal destacar un concert al Palau de la Música València, per encàrrec de Radio Nacional de España, a l'octubre de 1999, i un concert extraordinari al Teatre Principal de València a l'abril de 2000.
A l'octubre del 2001, es fa càrrec de la societat musical el director José Alamá Gil, amb qui la banda realitza un concert a la localitat d'Alcalá de Henares (Madrid) l'abril de 2002. D'octubre a desembre de 2002 pren la batuta el director Ramón Ramírez Beneyto, i de gener a abril 2003, Juan Pablo HellínChaparro, amb el qual la banda actua de nou al Palau de la Música de València i el concert és emès per Radio Nacional de España.

El 2003, pren la direcció de la Banda Simfònica Pere Vicente Alamà, que assumirà el càrrec de director de la formació fins a març de 2015. Amb l'actual director, la banda torna a actuar al Palau de la Música de València en diverses ocasions. També, l'octubre de 2004 la nostra agrupació realitza un viatge a Portugal i actua a l'Auditori de Coïmbra. A més a més, sota la seua direcció, el desembre de 2005, la banda torna a participar en un certamen, després de nou anys de sequera, en aquest cas el Vila d’Altea, on obté el Primer Premi. El juliol 2009, la Banda Titular és convidada per l’organització del Certamen Internacional de Kerkrade a participar en la màxima categoria d'aquest concurs, la Secció de Concert. Baix la batuta del seu director titular, la banda obté una puntuació de 93,02 sobre 100, aconseguint una cinquena plaça i rebent comentaris elogiosos dels assitents i participants en el certamen. Des d'abril de 2015 fins a setembre de 2016, la Banda Simfònica ha estat dirigida pel músic maniser Javier Guna.

Actualment, la nostra banda està formada per 120 músics aproximadament, el 30% dels quals ha obtingut plaça com a instrumentistes en importants orquestres simfòniques, bandes civils i militars, així com a professors de conservatoris per tota la geografia nacional. Alguns dels nostres joves músics pertanyen a la JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya), Orquestra de la Comunitat Valenciana (JORVAL) o Jove Orquestra d'Europa, entre altres. La Societat Musical compta amb Pablo Sánchez Torrella i José Miguel Micó Castellano com a Directors d'Honor, i amb Antonio Asunción Hernández com a President d'Honor, a més d'haver estat dirigida, en diverses ocasions, per un dels seus músics més internacionals, el director Joan Cerveró Beta.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Febrero 2019
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline