El castelloner Javier Sala obté una plaça d’academista a Berlín

El castelloner Javier Sala Pla, obté una plaça d’academista a la prestigiosa “Staatskapelle” de Berlín el director titular de la qual és Daniel Barenboim (actual director musical del teatro allà Scalla de Milan, director musical de l’orquestra filharmònica de Chicago, entre daltres) amb una duració de dos anys en la que compartirà escenari amb prestigiosos músics components de la “Staatskapelle”.

A banda de formar part de l’orquestra com “un component més” en les seues paraules; rebrà classes dels solistes de trompeta d’aquesta per tal de preparar les audicions per a places de llocs fixes de treball.
           
El seu objectiu a l’acadèmia és poder agafar al llarg d’aquests dos anys experiència tocant i rebent classes i tot açò amb suport econòmic en concepte de beca.
           
Recordem que Javier ja va rebre diferents premis a millor intèrpret jove al concurs nacional de joves intèrprets de Xàtiva, Llíria, Villena, Rotglà i Corberà...  Posteriorment ha format part de la “JONDE” (JOVE ORQUESTRA NACIONAL D’ESPANYA) i la “EUYO” (EUROPEAN YOUTH ORCHESTRA), Després de començar els seus estudis superiors de música al conservatori de Saragossa es va traslladar a al “Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín” on porta rebent classe els últims dos anys en els que ha estat realitzant diferents audicions i proves.
           
Per accedir a aquesta plaça va començar tocant amb 58 músics més d’arreu del món el 1r moviment del concert per a trompeta de Joseph Haydn, del que només 12 persones passaren la prova.
           
Per al “segon acte” es tocaren diferents “solos” d’orquestra fins arribar a quedar-ne només 3; l’última prova, els va reunir tots 3 dalt de l’escenari, i anaren tocant diferents peces en ordre aleatori, de manera que pogueren ser els primers en interpretar l’obra i a la vegada escoltar com ho feien els seus companys.
           
Tots coneguem qui va ser el millor.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Abril 2021
L M X J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Lo + Leído

Error: No articles to display

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline