La Diputació aprova per unanimitat una declaració institucional per a rebaixar l’IVA dels instruments musicals

El plenari de la Diputació de València ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per a demanar al govern de l’Estat espanyol la rebaixa de l’IVA dels instruments musicals, per tal que aquest gravamen siga del 10%, en lloc del 21%.

 

 

La iniciativa, encapçalada la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) i traslladada per l’àrea de Cultura a la resta de diputats, ha estat aprovada i signada per tots els grups polítics de la Diputació (PSPV, Compromís, València en Comú, EU-PV, Partido Popular, Ciutadans i el grup no adscrit).

Tal com indica la declaració institucional, la música és una de les manifestacions més prolífiques del nostre paisatge cultural. Genera un ecosistema únic al nostre territori i esdevé un fenomen social i cultural.

El col·lectiu de les societats musicals, només al País Valencià, sobrepassa el 50% del nombre total de societats musicals espanyoles. A més, en l’àmbit de la província de València trobem una important concentració de prop de 330 societats musicals, respecte a les 1.100 que hi ha en tot l’Estat espanyol. Així i tot, tots els instruments musicals estan gravats amb el 21%, com qualsevol altre objecte de consum, sent els instruments musicals una de les principals ferramentes per al foment de l’educació i la cultura musical, per la qual cosa s’entén que haurien de rebre un tractament especial.

L’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel diputat Xavier Rius, sempre s’ha mostrat atenta i propera a la realitat cultural de la música valenciana, col·laborant directament amb societats musicals, a través, per exemple, d’una línia de subvencions que contribueix a l’adquisició d’instruments musicals; o organitzant, entre altres activitats, el Certamen de Bandes de la Diputació de València, que ja ha realitzat 42 edicions consecutives.

És per això que la Diputació de València, sempre sensible a les peticions dels músics i els seus representats, s’ha adherit a la petició de la CESM per a aconseguir un IVA més favorable envers la compra d’instruments musicals.

Així, comptant amb l’interés general i les conseqüències socials, culturals i educatives derivades de la compra d’instruments musicals, la Diputació, reunida en ple ordinari i amb el vot a favor de tots els grups polítics, insta al govern de l’Estat espanyol a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, fent-lo baixar de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible.

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Abril 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline