L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la FSMCV presenten el programa 'Música a la Llum' a Alcoi

El programa 'Música a la llum', patrocinat per Bankia i organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, pretén valorar i difondre el patrimoni cultural custodiat pels arxius de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

'Música a la llum', que forma part del projecte 'Bankia escolta València', descriurà la documentació emmagatzemada en els arxius de les societats musicals (partitures, fotografies, instruments, arxiu administratiu, etc) per a posar-la a la disposició de tots els interessats en un lloc web (www.musicaalallum.es) que facilitarà la visibilitat i recerca d'aquest ric patrimoni. 'Música a la llum' també està activa a les xarxes socials (facebook.com/musicaalallum).

'Música a la llum' compta amb la col•laboració d'un equip de musicòlegs de l'Associació Valenciana de Musicologia (Avamus) i d'un equip de documentalistes membres del Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

A aquesta presentació han assistit el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; la coordinadora de la Direcció General de Comunicació i Relacions Externes de Bankia a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio; el president provincial d'Alacant de la FSMCV, Ramón Más Soler; el president de la Societat Musical Nova d'Alcoi, José Antonio Llinares; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'IVC, Marga Landete,  el president comarcal del Comtat-l'Alcoià, José Miguel Pascual Belvis i el director de zona de Bankia a Alicante Centre Francisco Padrón.

En paraules del secretari autonòmic, 'és una satisfacció per a la Generalitat presentar a Alcoi el lloc web de 'Música a la llum', un web que pretén recuperar el gran patrimoni que guarden les societats musicals de la Comunitat Valenciana, per a divulgar i fer accessible la cultura musical que durant tants anys han guardat als seus arxius aquestes institucions'.


Col•laboració amb la Societat Musical Nova d'Alcoi

El projecte es presenta a Alcoi, ja que 'Música a la llum' ha arribat a un acord amb la Societat Musical Nova d'Alcoi, amb motiu del seu cent setanta-cinqué aniversari, per a catalogar i digitalitzar el seu arxiu més antic. Tant l'Arxiu Municipal d'Alcoi com l'IVC es quedaran una còpia del catàleg i del fons digitalitzat per a consulta del investigadors, i algunes partitures es posaran igualment a l'abast del públic a través de la pàgina web de 'Música a la llum'.

Els fons de la Societat Musical Nova d'Alcoi són molt valuosos per la seua antiguitat i per l'actiu paper d'aquesta societat, junt amb la Primitiva, en tota la vida musical d'Alcoi dels darrers dos segles, no tan sols participant en les festes de Sant Jordi i oferint concerts de banda, sinó també col•laborant amb l'església mitjançant la seua capella musical i la seua orquestra. La Nova conserva partitures originals d'importants músics alcoians com José Espí, Julio Laporta, Jorge Mira Carbonell, José Jordá Valor o Camilo Pérez Laporta, entre d'altres.

'Música a la llum' vol combinar un treball extensiu amb totes les societats musicals amb treballs intensius com aquest i altres que puguen plantejar-se amb les societats posseïdores d'un patrimoni més gran.

D'altra banda, tots els anys, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV col•labora amb 'Música a la llum' amb un concert i l'enregistrament d'un disc amb algunes obres rescatades del nostre patrimoni, la majoria de les quals han estat poc interpretades i mai enregistrades en disc. El 2017 s'enregistraran obres de Miguel Asensi, Eduardo López-Chávarri i dels alcoians José Espí i Julio Laporta, recuperades de l'arxiu de la Societat La Nova d'Alcoi.

Presentación del proyecto 'Música a la Llum' en Alcoi

 

 

 

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Diciembre 2018
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline