L’Àrea de Cultura porta la Trobada de Folklore a les comarques valencianes

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València posa en marxa una nova edició de la Trobada de Folklore, una iniciativa que pretén visibilitzar les diferents manifestacions del repertori de música i balls populars valencians

Aquesta iniciativa plena de música i balls tradicionals valencians conta amb la participació de corals, orquestres de “pols i plectre”, grups de tabal i dolçaina o de danses amb rondalles, per tal de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assegurat que amb aquesta nova edició de la Trobada de Folklore 'volem continuar impulsant les manifestacions de la cultura popular valenciana i la seua singularitat pels municipis i comarques de la nostra demarcació'.

Des de l’any 2016 s’han anat introduint canvis quant al format d’aquesta celebració, amb la voluntat de revaloritzar la música i els balls tradicionals valencians. Les principals novetats s’han adreçat a l’objectiu de descentralitzar les actuacions folklòriques de la ciutat de València cap a la resta de comarques; a més de comptar amb la participació directa del ajuntaments, associacions i federacions de folklore en l’organització de les activitats.

 

   

 

La Trobada de Folklore ha esdevingut una forma de col·laboració molt efectiva entre la Diputació de València i els ajuntaments valencians per al foment i enfortiment de les tradicions valencianes. Com demostra el fet que la corporació provincial ofereix gratuïtament als municipis els actes que programen en el marc de la Trobada.

Com en anteriors edicions, els municipis que desitgen acollir alguna de les jornades de la Trobada de Folklore hauran de cursar la seua sol·licitud i complir els requisits que s’especifiquen per a aquesta convocatòria. Les localitats interessades poden efectuar la seua petició fins el proper 16 de març.

Entre total, seran seleccionats tres municipis d’acord amb diversos criteris, com són: una distribució territorial per comarques, la disponibilitat del municipi a col·laborar amb l’esdeveniment, o la recepció d’altres activitats culturals en edicions passades.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Diciembre 2018
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline