El mestre Enrique Abad Baldó, de la Primitiva d’Alcoi, compleix 100 anys

El passat diumenge, dia 20 de gener, un ampli grup de la Primitiva d'Alcoi va anar al domicili particular del mestre Enrique Abad Baldó, per celebrar el seu centenari.

 

 

Enrique Abad Baldó fou flautista de la banda la Primitiva d'Alcoi durant cinquanta anys i professor de solfeig de diverses generacions de músics.  Els visitants, entre els quals es trobaven companys i alumnes músics, van compartir anècdotes i records sobre alguns membres de la banda i del director Fernando de Mora Carbonell, al qual encara li professa una gran admiració.

Uns moments entranyables en què es va poder comprovar el seu vital centenari, bon humor i una forta emoció en rebre una placa commemorativa per part de la Junta Directiva 'Enrique Abad Baldó, 100 anys de vida, 100 anys de música'.

Unànimement recordat amb afecte pels seus alumnes degut les seves virtuts pedagògiques i paciència en els temps anteriors a la creació de les Escoles de Música, en què els músics alternaven les seves hores de treball amb la seva vocació docent.


Enrique Abad Baldó

Neix a Alcoi un 20 de gener de 1919, ingressant en la Corporació Musical Primitiva el 1933 mentre era director Camilo Pérez Monllor com a instrumentista de flauta i flautí i en ocasions puntuals com dolçainer.

Dedicat professionalment a la litografia, en la nostra banda va ser també professor de solfeig, sent substituït per Eduardo Terol Nadal al decidir abandonar la corporació a principis dels anys 80, quan la societat encara tenia la seu a la Plaça d’Espanya.

En el pla local, va ser també un dels co-fundadors de l’Orquestra Simfònica Alcoiana en 1953 juntament amb Rafael Casasempere Juan i Enrique Vilaplana Satorre.

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Sociedades Musicales'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline