El Clarín commemora el naixement de la Banda Primitiva de Llíria a l’església de Sant Francesc

El pròxim dissabte dia 23 de febrer a les 20 h, la Banda Primitiva de Llíria celebrarà el seu bicentenari amb '1819: l’origen de la Banda Primitiva' a l’església de Sant Francesc.

 

 

'El 1819, el franciscà Frai Pare Antoni va crear la primera banda civil de música de tota a Espanya que, hui en dia, coneguem com la Banda Primitiva de Llíria'.

Amb motiu de la celebració dels 200 anys de la seua fundació, la societat ha programat '1819: l’origen de la Banda Primitiva', un acte commemoratiu que se celebra al 'lloc on tot va començar', a l’església de Sant Francesc.

'Hem preparat un acte senzill, però molt significatiu' explica el president de la societat, José Luis Pérez. 'Des de que començàrem a planificar els actes del bicentenari, teníem clar que la celebració d’un acte a Sant Francesc, al lloc de sorgiment de la banda, era una parada obligatòria'.

L’acte commemoratiu estarà dividit en dues parts, amb una combinació de divulgació i música que tractarà d’explicar i recrear el moment de fundació de la Banda Primitiva de Llíria. En primer lloc, el músic i especialista Vicent Llimerà oferirà la comunicació 'De las músicas militares a las músicas civiles', en què explicarà les causes del sorgiment de les bandes civils i el moviment associatiu i donarà pinzellades del tipus de formacions i repertori dels primers anys de la música de banda.

A continuació, un ensemble de 23 músics, format per músics professionals i amateurs de la societat, oferirà un concert on es podrà vore la formació i el repertori d’inicis del segle XIX emulant els primers concerts i cercaviles de la Banda Primitiva de Llíria.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Mayo 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline