ÚLTIMAS NOTICIAS

La banda L’Espiga d’Or de Deltebre enregistrarà un concert dins el projecte Músiques al territori de la FCSM

El Centre Fluvial del Delta acollirà dissabte 5 desembre la gravació a porta tancada i seguint la normativa vigent.

 

 

El projecte Músiques al territori és una iniciativa de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) que consisteix a mantenir actives les bandes per mitjà de la gravació de concerts, a porta tancada, amb alts estàndards professionals de so i imatge.

“Aquest concert és una manera d’acabar amb bon sabor de boca un any que per a la Societat Musical ha suposat la commemoració del 40 aniversari de la seva creació, però que no hem pogut celebrar per la pandèmia”, explica Margarita del Barrio, presidenta de la Societat Musical Espiga d’Or a les portes del concert del 5 de desembre.

L’entitat buscava una manera d’acomiadar aquest 2020 amb un acte que, seguint la normativa per a la prevenció de la pandèmia de Covid-19 pogués simbòlicament celebrar l’efemèride del seu naixement. Va ser quan va conèixer el projecte Músiques al Territori de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) que s’ha dut a terme amb èxit ja en bandes com Verge dels Prats de l’Aldea, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, i que preveu realitzar altres gravacions abans de finalitzar el present any.

El projecte ‘Músiques al Territori’, amb el suport de la conselleria de Cultura, té l’objectiu d’activar les manifestacions musicals de les seves bandes federades. Així, la FCSM posa els mitjans tècnics per a l’enregistrament d’un concert que reculli una part de músiques del nostre país, cançons vinculades als indrets de la banda, amb d’altres peces que cada director desitgi introduir. Les gravacions no són obertes al públic, es respecta i protegeix el “grup de convivència” que estableix el Pla de represa de les arts escèniques i musicals i el propi “Protocol de la FCSM”, publicat a la web de la GENCAT oportunament validada per les autoritats corresponents.

Els músics de la Societat Musical l’Espiga d’Or i del cor de l’escola homònima vinculada a la banda enregistraran un concert, dirigit per Joan Biosca, que recorrerà diferents estils, des de la banda sonora de Cinema Paradiso, com a homenatge al compositor Ennio Morricone, fins a cançons populars com Lo Carrilet de la Cava; l’arranjament per a banda de la sardana La Santa Espina, o composicions contemporànies com la banda sonora de La la Land. Amb alguna picada d’ullet a les festes nadalenques a través de la versió en català de All I want for Christmas is you.

Des de la FCSM i la Societat Musical l’Espiga d’Or es reconeix l’aposta de l’Ajuntament de Deltebre per a l’enfortiment de la societat musical i la seva escola vinculada, així com el suport dedicat a l’enregistrament del dissabte 5 de desembre.

El concert ben aviat estarà disponible als canals de la Federació Catalana de Societats Musicals, així com als de la Societat Musical l’Espiga d’Or. A més, farà entrega d’una còpia digitalitzada a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya per incorporar el projecte als arxius de la Conselleria de Cultura.

Puedes hacer comentarios!

CALENDARIO DE EVENTOS

Marzo 2021
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Fotogalerías NBM

Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline