La Banda Simfònica del CIM Benimaclet actuarà a Itàlia

Han passat ja 15 anys, que no són pocs però, finalment, la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Benimaclet tornarà a l’allargassat país per a participar a la trobada organitzada per la localitat d’Staffolo, a prop d’Ancona i arrambat a la vessant adriàtica dels Apenins.

Staffolo és un d’eixos llocs del món on la música traspua la pell dels seus habitants i embolcalla la vida social de l’entorn, com Benimaclet i tants altres indrets del nostre territori. Prova evident d’açò és la celebració del 20é aniversari de “Música in festa”, el festival impulsat per la Banda Musicale Città di Staffolo i on hi participen bandes i grups musicals d’arreu el món. Així, és un festival que amb la seua llarga trajectòria ja s’ha convertit en tot un referent de la regió italiana de les Marques i que atrau espectadors de totes les contrades veïnes. Segons manifesten els organitzadors a la seua pàgina oficial: “Per a la Banda d’Staffolo, allotjar músics d’altres països ha estat sempre una prioritat, perquè conèixer noves realitats és tant per als músics com per als mestres una oportunitat de créixer”.

Per a l’edició especial d’aquest any de “Musica in Festa”, la Junta Directiva de la Banda Musicale Città di Staffolo ha volgut celebrar l’aniversari amb totes aquelles bandes amb les quals, al llarg dels anys, ha establert una profunda amistat i, entre elles, ha estat un orgull que la nostra Banda Simfònica fóra una de les escollides per a compartir la plaça medieval del poble amb agrupacions nord-americanes, portugueses i italianes. Durant l’estada a Itàlia, la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet realitzarà diversos passacarrers i concerts dins l’esmentat programa “Musica in festa” entre el divendres 25 i el diumenge 27 de juliol. A més a més i aprofitant l’avinentesa, també actuaran a Florència, dijous 24 de juliol, a la Piazza San Lorenzo, tot just davant de la basílica inacabada que inclou la Capella dels Medici, obra mestra de Michelangelo Buonarroti.

Per a fer gaudir al públic italià i reforçar la projecció internacional de la nostra agrupació, el seu director, Ildefonso Martos Carretero, ha elegit un ampli repertori amb clar rerefons identificador on hi seran ben presents, entre pasdobles, sarsueles i fanfàrries, les nostres marxes mores i cristianes que proveiran la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet d’una accentuada personalitat interpretativa i que, de segur, faran engronsar cap i peus a tots els afortunats espectadors presents a les diferents intervencions dels nostres músics.

Però no vos hi preocupeu si no esteu per indrets italians, aquest any, i gràcies a la col·laboració de la Banda Musicale città di Staffolo amb Radio Studio 7, els concerts dels dies 26 i 27 de juliol, els podrem escoltar en directe en Internet, directament des del lloc: www.radiostudio7.net i, també, a través de l’aplicació Android i iOS per a telèfons mòbils.

  

Puedes hacer comentarios!

Otras noticias 'Sociedades Musicales'

Error: No articles to display

CALENDARIO DE EVENTOS

Enero 2020
L M X J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Las cookies nos ayudan a personalizar NUESTRAS BANDAS DE MÚSICA especialmente para ti y algunas son imprescindibles para que nuestro sitio web funcione. Las cookies también nos permiten mostrar ofertas y promociones personalizadas, tanto dentro como fuera de nuestro sitio web.
Cómo Configurar Aceptar Decline